8 pripomočkov, ki jih mora imeti vsak ljubitelj peke slaščic

23. november 2023

8 pripomočkov, ki jih mora imeti vsak ljubitelj peke slaščic

23. november 2023
Foto: Unsplash
8 pripomočkov, ki jih mora imeti vsak ljubitelj peke slaščic

8 pripomočkov, ki jih mora imeti vsak ljubitelj peke slaščic

23. november 2023
Foto: Zara Home, H&M Home, Instagram

Vsi ljubiteljski slaščičarji imajo svoje skrivne recepte, ki jih ne zaupajo kar komurkoli. Edino, kar z veseljem delijo z drugimi, je seznam njihovih obveznih pripomočkov, s katerimi ustvarjajo omamne sladice.

Za sladice tako poleg veliko ljubezni in dobrega recepta potrebujete še nekaj osnovnih pripomočkov. Pripravili smo vam seznam 8 pripomočkov, s pomočjo katerih boste še lažje ustvarili božanske praznične sladice. Katere izmed njih že imate?

Merilne posodice

Če pri sebi nimate tehtnice ali delate sladice po receptih, kjer so količine zapisane v lončkih, je najbolje, da izberete merilne posodice. Tako boste prihranili čas s tehtanjem in vedno dozirali natančno določene količine sestavin.

Foto: Sinsay

Predpasnik

Da ne boste popolnoma prekriti z moko, popacani od smetane ter uničili kakšno od vaših najljubših oblačil, si nujno nadenite predpasnik. Ne skrbite, v njih ne boste videti kot babice. Še posebej, če boste izbrali kakšen klasičen črtast vzorec ali preprost predpasnik v elegantni črni barvi.

Foto: H&M Home

Posoda za presajanje moke

Nič ne bo narobe, če boste za presajanje moke uporabili cedilo, a je presejanje s posodo, ki je narejena posebej za ta postopek peke, lažje. Tako moke ne boste imeli po celotnem pulti, moka pa bo bolj fino presjana.

Foto: Sinsay

Različni pekači

Nekateri ljubiteljski slaščičarji imajo sicer prave skladovnice najrazličnejših velikosti in oblik pekačev, a vam ni treba zaradi tega oropati trgovin s pripomočki za peko. Dovolj bodo že pekač za pito in muffine, modelčki za peko piškotov ter običajen ter podolgovat pekač.

Foto: Zara Home
Foto: Sinsay

Metlica za stepanje

Vseeno je, ali uporabljate ročno metlico, ali nastavek na kuhinjskem robotu. Resnično ni veliko sladic, pri katerih ne bi bilo treba uporabiti metlic za mešanje, pa najsi bo to sladka smetana ali krema.

Foto: Instagram @thesweetandsimplekitchen

Dresirna vrečka z nastavki

Okrasitev sladic je pika na i in eden pomembnih vizualnih elementov. Za najlepšo dekoracijo potrebujete dresirno vrečko z različnimi nastavki za brizganje smetane ali krem na in v sladice ali modelčke. Izberite takšne, ki so namenjene za večkratno uporabo in se jih enostavno umije. Zakaj bi brez potrebe proizvajali smeti?

Foto: Sinsay

Rešetka za hlajenje

Čeprav je prvotna uporaba rešetk namenjena hlajenju sladic, pa je to več kot odličen pripomoček za oblivanje tort, krofov in drugih vrst peciva. Rešetko postavite nad pekač, da se bodo čokolada ali drugi oblivi stekali na pladenj in ne boste imeli packarije.

Foto: Ikea

Vrtljivo stojalo za dekoriranje

Pripravljate torto za rojstni dan? Uporabite vrtljivo stojalo za dekoriranje, da boste lažje in enostavneje premazali torto. Ne pozabite na posebne spatule ter pred pričetkom na stojalo položiti pladenj oz. podstavek, s katerim boste prenesli torto s stojala.

Foto: Pexels

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic