fbpx

8 trikov, da boste bolj učinkovito uporabljale korektor

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Nega telesa, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

S korektorjem lahko prikrijemo številne pomanjkljivosti na obrazu. S temi nasveti boste lahko izkoristile ves njegov potencial!

Korektor je tisti čaroben kozmetični izdelek, ki ne bi smel manjkati v nobeni torbici za make-up. Gre namreč za ličilo, s pomočjo katerega bomo videti manj utrujene, manjše nepravilnosti pa dobesedno prekrijemo z enim samim potegom čopiča. No, ali s pomočjo prsta, vendar je čopič pri tem opravilu še boljši.

Večkrat smo že slišale ali prebrale, da je treba paziti na pravi odtenek in dobro vtrepljati korektor s pomočjo blazinic, pa tudi to, da prekriva podočnjake in manjše gube, mozolje in drobne, popokane žilice ali temne lise. Da pa bi moč in potencial korektorja še bolj optimalno izrabili, si preberite naslednje zlate lepotne nasvete.

1. Najprej puder, potem korektor

Ko ustvarjate podlago za obraz, najprej nanesite (tekoči ali kremni) puder, potem pa samo na problematična mesta nanesite korektor. Na ta način boste porabile manj korektorja (ki je lahko v primeru zvenečih blagovnih znamk dokaj drag proizvod), saj že sam puder prikrije precej nepravilnosti, kot je denimo neizenačena polt.

2. Korektor nanašajte v obliki trikotnika, ne polmeseca

Tako svetujejo vodilni vizažisti, ko gre za podočnjake, saj boste s tem trikom svojemu obrazu dale svež videz.

Deborah Milano 24 Ore Perfect Concealer

L.O.V. DualCOVER – korektor v svinčniku in serum korektor

3. Kam nanesti korektor?

Pod (utrujene) oči – to je prva lokacija na obrazu, ki se je spomnimo. Če je korektor za en odtenek svetlejši od vaše kože, ga lahko naneste še: na notranje kotičke oči, na sredino veke (s tem ‘odprete’ pogled) in pod lok obrvi (učinek večjih oči in mladostnejšega videza).

septembra je na trg prišel nov korektor Dior Forever Undercover

4. Ne bojte se korektorja v oranžni barvi

Ta odtenek korektorja po krivici velja za težavnega, zato mu veliko žensk ne da priložnosti. A v resnici prav ta odtenek najboljše prikrije temne kolobarje pod očmi. Najprej nanesite oranžen odtenek, zatem pa ga prekrijte s tankim slojem korektorja, ki kar se da najbolje posnema naravno barvo vaše kože. Končen rezultat: naraven videz.

Izdelek s kultnim statusom: YSL Touche Éclat slavi letos 25 let obstoja na trgu z novo limitirano izdajo

5. Katero barvo izbrati?

Vsaka barva korektorja ima svoj namen. Oranžen prekriva temne podočnjake in modre žilice. Zeleni prekrije rdečico in popokane rdeče žilice. Rumenkasti odtenki pa popravljajo druge nepravilnosti na koži.

6. Preprečite razlivanje

Zagotovite si, da bo korektor ostal na svojem mestu čim dlje. Po možnosti preko vsega delovnega dne. Trik: po nanosu korektorja višek izdelka popivnajte s papirnatim robčkom.

7. Korektor za ustnice

S pomočjo tega trika bo črtalo za ustnice dlje obstojno in preprečile boste tudi razlivanje barve v zunanje kotičke: zunanji del ustnic preproto obrobite z majhno količino korektorja (ta nasvet je eden mojih najljubših in z leti sem njegovo delovanje sama spoznala v praksi!).

8. Povečanje ustnic s pomočjo korektorja

Tudi to se da. Na sredino ustnic nanesite malo svetlega korektorja, ki bo vizualno povečal vaše ustnice.

 

Foto: YouTube, Pinterest, Daily Mirror, Glamour


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam