8 vsakodnevnih navad žensk, ki obožujejo svoje telo

18. junij 2023

8 vsakodnevnih navad žensk, ki obožujejo svoje telo

18. junij 2023

Ženske imamo pogosto težavo s sprejemanjem svojega telesa, ki se je nikakor ne znamo znebiti. A zagotovo poznate tudi kakšno žensko, ki se v celoti obožuje. No, po vsej verjetnosti prakticira teh osem navad.

Ne glede na to, kako zelo se trudite ljubiti svoje pomanjkljivosti, nekatere dni preprosto ne zmorete. In to je popolnoma naravno – biti resnično zadovoljen s svojo telesno podobo je težje, kot se zdi.

Celo najbolj privlačne ženske se morajo vsakodnevno zavestno truditi, da okrepijo svojo telesno samozavest in cenijo telo, ki ga imajo. Toda naučiti se, kako biti bolj samozavestna v svoji koži in tako premagati težave s telesno podobo, je resnično mogoče. Potrebno je le nekaj vaje.

To je osem stvari, ki jih ženske, ki imajo rade svoje telo, počnejo vsak dan:

Foto: IMAXTree

1. Sprejemajo svoje telo takšno, kot je

Ženske, ki ljubijo svoja telesa, jih v celoti sprejemajo, zato se potrudite, da svoje telo sprejmete takšno, kot je. Vaše telo vam omogoča, da počnete vse stvari, za katere se odločite!

Morda ste visoki ali nizki. Pri tem niste imeli izbire, zato to sprejmite. Barve svoje kože niste izbrali, zato jo sprejmite. Niste si mogli izbrati barve las, oči ali strukture kosti. Pri teh stvareh niste imeli nobene izbire – sprejmite jih.

Vse, česar na svojem telesu ne morete spremeniti, sprejmite tako, kot je. To je prvi korak k izgradnji samozavesti.

2. Prizadevajo si spremeniti dele, ki jih lahko spremenijo

Tudi urejene ženske, ki imajo rade svoje telo, niso popolnoma zadovoljne prav z vsakim vidikom. In čeprav svojega telesa ne morete spremeniti, lahko spremenite nekatere stvari, ki vam na njem niso všeč. Pri vseh spremembah, za katere se odločite, da jih boste storili, le ne pretiravajte in ne poskušajte spremeniti vsega naenkrat!

Pri svojem telesu spremenite, kar lahko spremenite in sprejmite, česar ne morete spremeniti.

Foto: Pexels

3. Skrbijo za svoje telesno zdravje

Ženske, ki imajo rade svoje telo, vedo, da je skrb zase vsakodnevni proces. To pomeni, da skrbite za svoje fizično zdravje.

To pomeni, da vsak dan spijete dovolj vode, da niste dehidrirani in jeste zdravo hrano. Ukvarjajte s telesno vadbo, da ohranite svoje telo v najboljši možni kondiciji in poskrbite za dovolj spanca, ki je ključen tako za fizično, kot mentalno zdravje.

Kar deluje pri drugih, ni nujno, da bo delovalo pri vas, zato svoje odločitve prilagodite, da bodo ustrezale vašim specifičnim potrebam za vaše telo.

4. S svojim telesom ravnajo spoštljivo

Ženske, ki imajo rade svoje telo, preživijo čas v stiku s svojim telesom in ga cenijo.

Lahko poskusite z vročo kopeljo s soljo ali posebno dišavo, v soju sveč. Lahko si privoščite masažo. Lahko si privoščite posebno večerjo. Lahko se zavijete v odejo in preberete knjigo. Lahko preprosto preživite nekaj časa sami. Svojemu telesu izkažite spoštovanje na način, ki se vam zdi najbolj naraven.

Foto: IMAXTree

5. Izbirajo, katerim mislim o sebi, bodo verjele

Ženske, ki imajo rade svoje telo, vedo, da fizična skrb zase ni dovolj. S skrbjo zase znajo krepiti tudi duševno samospoštovanje.

Na dan imate na tisoče misli – nekatere so dobre, druge slabe. Izberite tiste, ki spoštujejo to, kar ste, in podpirajo vašo ljubezen do telesa. Svojim možganom povejte, da ne boste poslušali negativnih misli o sebi, ki so neresnične.

Kadar vas prešine slaba misel o sebi, jo prekinite in si recite: “Dobra sem, pametna sem, vredna sem spoštovanja.”

6. Priznavajo svoja čustva

Ženske, ki imajo rade svoje telo, poskrbijo tudi za svoja čustva. Priznavajo jih, namesto da bi pred njimi bežale ali se pred njimi skrivale.

Morda v preteklosti vaši občutki niso bili potrjeni ali so bili preslišani in ste se jih navadili zatirati. Vendar so vaša čustva dragocena; so del vas!

Vaša naloga je, da prepoznate svoje občutke in jih priznate. Potrjujte svoja čustva, namesto da jih potlačite. Z vajo boste v življenju prišli do točke, ko bodo vaša čustva del vas, vendar vas ne bodo obvladovala.

Foto: Unsplash

7. Najdejo svoj namen

Ženske, ki se sprejemajo, najdejo svoj namen, svoj razlog, zakaj so tukaj. Kaj vam je bilo namenjeno? Kdo naj bi bile?

Vaš namen vas vodi v vsakdanjem življenju. Pomaga vam v odnosu do vašega telesa in postane vaše vodilo.

8. Prakticirajo hvaležnost

Samozavestne ženske vsakodnevno prakticirajo hvaležnost. Naučile so se, kako graditi samozavest tako, da cenijo svoje telo, namesto da bi ga sovražile.

Vsak dan bodite hvaležni za svoje telo in sposobnost, da zanj skrbite. Bodite hvaležni za to, kako se vsak dan počutite, in za svoje pozitivne misli. Predvsem pa bodite hvaležni za svoje življenje in čudovite ljudi v njem!

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic