fbpx

8 živil za najlepše in zdrave lase, kar ste jih kdaj imele!

Lepota

Skrivnost lepih in bleščečih las ter s tem tudi dobre frizure se v resnici začne na krožniku! Katera živila vam najtopleje priporočajo nutricionisti in ‘beauty’ strokovnjaki?

Ne glede na modne smernice je vedno modno biti urejen in imeti lepe, negovane, bleščeče ter zdrave lase, ki so pogoj za vsako pričesko in v središču pozornosti tudi, ko gre za zunanjo lepoto.

Morda vas bo pomlad spodbudila k spremembi in odhodu k frizerju, striženju ali barvanju las. Toda tisto, s čimer bi morale v resnici začeti, je pravilna prehrana, ki poveča kakovost in lep videz las. Ta se namreč začne na krožniku in ne toliko v izdelkih za nego las.

Kako boste dosegle daljše lase, ki bodo tudi zares bolj zdravi in ne samo takega videza? Sijoči, krepki, bleščeči in gladki? Prehranski in lepotni strokovnjaki vam priporočajo naslednjih 8 živil, ki so odlična za lepoto vaših las, obenem pa so idealna sestavina okusnih dnevnih obrokov.

# Losos

Poleg proteinov (beljakovin) se skrivnost bleščečih las skriva v dobrih in zdravih maščobah, kot so živila, bogata z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, odličen primer tega je losos.

# Temna čokolada

Kakovostna temna čokolada je bogata z minerali, kot je železo, ki oskrbuje krvne celice s kisikom, to pa je bistven proces za boljšo rast las.

# Sladek krompir

Sladek krompir ima tako ime, ker je pač – sladek in okusen. To pomeni, da lahko v njem uživate in obenem z njegovo pomočjo poskrbite za lepše lase, saj je bogat z beta karoteni in vitaminom E. S tem poskrbi za lesk las in tudi za večji volumen pričeske.

# Avokado

Avokado je tako izjemen sadež (da, uvršča se med sadeže, ne zelenjavo!), da bi o njem lahko napisali na stotine člankov. A naj bo dovolj močan že razlog, da poskrbi za lepe lase, da ga uvrstite na svoj jedilnik. Bogat je z biotinom in zdravimi maščobami, kalijem in magnezijem.

# Brokoli

Vsebuje pomembne vitamine in minerale, med drugim kalcij, cink in železo, zato je ‘heroj’ dobre rasti las, ki bodo tudi močnejši ter bolj odporni na poškodbe.

# Špinača

Temno zelena in okusna lepotica ima kopico dobrih lastnosti. Dodajte jo v solate, omlete za zajtrk ali okusne smutije. Bogata je z vitamini, proteini, biotinom in folno kislino.

# Jajca

Eno najboljših in cenovno dostopnih živil, ki poskrbijo za naraven lesk in zdravje las.

# Sončnična semena

Želite več volumna v laseh in zdrav okras svoje glave? Potem je skrivnost v sončničnih semenih, ki vsebujejo vitamin E (ta varuje lasišče). Redno uživanje sončničnih semen pa poskrbi tudi za 35-odstotno hitrejšo las že v letu dni!

D. S.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam