fbpx

8 zvezdnic: zakaj nimajo otrok in kako se ob tem počutijo

Lifestyle, Novice, Odnosi, Prva stran, Style Mama, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Tudi na slavne okolica pritiska, da brez materinske vloge niso dosegle ničesar. A vsaka ima svoje, zelo tehtne razloge.

Povsod po svetu se ženske še dandanašnji opredeljuje po tem, ali so matere ali ne. Hollywood ni nobena izjema. Če ne postanejo matere do določene starosti in s tem izpolnijo družbeno pričakovane vloge, se teh žensk neredko prime stigma, zakaj vendar še nimajo otrok, pogosto pa se jim celo pripisuje, da “z njimi nekaj ni v redu.” Resnica pa je seveda povsem drugačna in obstajajo številni razlogi, zakaj se nekatere ženske ne odločijo, da bi postale matere in na ta svet spravile novega otroka.

Osem slavnih zvezdnic je povedalo, zakaj so se odrekle materinstvu oziroma ga preložile za nedoločen čas in kako se ob tem resnično počutijo, ne glede na mnenje družbe. Nekaterim biološka ura že krepko tiktaka, drugim je že “odzvonila”, tretje raje posvojijo, kot da bi imele svojega, medtem ko jih ima nekaj še priložnost, da si premislijo – če si seveda bodo, kar pa je, roko na srce, popolnoma njihova osebna odločitev.

# Cameron Diaz

“Z otroki je tako veliko dela. Nočem prevzeti odgovornosti za nobeno drugo življenje, razen za svoje. Tako sem se odločila in to mi je položaj olajšalo. Otrok je vsakodnevna skrb, vsak dan, najmanj 18 let. To, da nimaš otrok, ti lahko življenje olajša, vendar ne gre za niti najmanj lahko odločitev. Sem zelo zaščitniška kot oseba, vendar me materinstvo nikoli ni privlačilo.”

# Jennifer Aniston

“Ne maram pritiska, ki ga družba vrši name ali na ženske na sploh, v smislu, da si kot ženska neuspešna, če nisi rodila. To ni pošteno. Morda res nimaš otroka, ki je izšel iz tebe, a to ne pomeni, da nimaš materinskega čuta in da za nekoga ne skrbiš kot prava mati, pa naj gre za pse, prijatelje ali otroke tvojih prijateljev. O meni ves čas govorijo ali pišejo, da sem bila tako prezaposlena sama s sabo ali s svojo kariero, da nisem želela postati mati in kako zelo je to sebično.”

# Gloria Steinem

“Dolgo sem se želela vdati pritisku in si govorila: ‘OK, poročila se bom, imela bom otroke, definitivno bom to naredila, ampak ne še zdaj’. To sem načrtovala za prihodnost, potem pa se je na srečo ‘zgodilo’ žensko gibanje in ugotovila sem, da sem povsem srečna tudi brez poroke in otrok. Doumela sem, da obstaja več načinov, kako lahko preživimo svoje življenje, ne samo eden.”

# Kim Catrall

“Poskušam, da ne bi ves čas poslušala o tem, kaj ‘bi morala’ in kaj ‘bi lahko’. Poskušam se ne ozirati na tuja pričakovanja, na pritisk prijateljev in ne bom nečesa naredila zgolj zato, da zadovoljim druge. Zato samo poslušam. Verjamem, da vse odgovore na koncu koncev najdemo samo v sebi. Ko sem odgovorila na vprašanja glede otrok, sem razumela, da je največji pritisk, ki sem ga občutila, prišel od zunaj in zato sem vedela, da na materinstvo nisem pripravljena.”

# Khloé Kardashian

“Ljudje kar nekako predpostavljajo, da si obupno želim otroka. Ja, rada bi imela otroka, a to ni pravi trenutek. Prav tako imam rada svoje življenje in se ne počutim niti najmanj nepopolno samo zato, ker nimam otroka.”

# Ashley Judd

“Doumela sem, da je sebično predvsem, da svojo energijo uporabimo za delanje lastnih otrok, medtem ko isti vir energije in ljubezni lahko pomaga otrokom, ki so že prišli na svet, vendar so se jim njihovi roditelji odrekli. S takim razumevanjem lahko svet spremenimo v prostor, kjer bo vsak otrok zaželen, imel skrbne starše in mu ne bo treba odraščati v revščini ali nasilju. Moje prepričanje je tudi danes enako.”

# Candace Bushnell

“Obstajajo ženske, ki to počnejo, se vdajo pritisku. Obstaja pa tudi veliko pisateljic, ki se niso nikoli poročile ali imele otrok. Jaz sem sicer poročena, a sem v zakon vstopila šele s 43 leti. Že v mladosti sem vedela, da če bi morala izbirati med zakonom in pisateljsko kariero, izberem vlogo pisateljice. To je poklic, ki je pravzaprav poslanstvo, kjer je delo res na prvem mestu. Nimam otrok, na srečo pa ne razmišljajo vsi tako, da bi me zato obsojali. Če imaš v sebi tako strast, je kariera na nek način tvoj lastni otrok.”

# Margaret Cho

“Prav nobenega materinskega nagona ne premorem. V tem pogledu sem jalova, neplodna. Ko zagledam kakšnega otroka, ne občutim prav ničesar. V šali bi lahko dejala, da ovuliram pesek, ne jajčec.”

 

Foto: BBC, Pinterest, Yahoo, Daily Mail, Glamour, The Huffington Post


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam