fbpx

9 last-minute pripomočkov za novoletno okrasitev v zadnjem hipu!

Dekor, Dogodki, Lifestyle, nasvet, Zanimivosti

Nihče razen vas ne bo vedel, da ste vse ustvarili v zadnjem trenutku, vaši obiskovalci bodo vse preveč zaposleni z ogledovanjem umetniških dosežkov v okrašenem ambientu.

Ni pomembno, zakaj še niste okrasili doma ali kakšnega drugega prostora za zabavo v novoletni tematiki: morda ste imeli pomembnejše opravke, ki so terjali prednost, mogoče ste bili le preleni ali pa še zmačkani od božiča ter novoletnih druženj in sprejemov…

Mogoče božično-novoletni dekor v resnici ni po vašem okusu in se mu skušati izogniti za vsako ceno, toda v zadnjem trenutku so se napovedali gostje in ne morete jih sprejeti v puščoben dom. Nekaj dekoracije bo vsekakor potrebno! Morda pa je iz vas ušel Grinch, ki praznike sovraži in kar nenadoma vas je tik pred zdajci zagrabila manija novoletnega okraševanja? Kdo bi vedel!

Ne sprašujemo, zakaj, samo pomagali bi vam radi – z nasveti. Nič zato, če je že Silvestrovo. Časa je še dovolj, trgovine so na 31.12. večinoma odprte do štirih, nekatere izjemoma do šestih zvečer, obenem smo prepričani, da se med kupi šare in vrečk na vaši podstrehi ali v kleti skriva kaj uporabnega in novoletno tematskega ali celo paketek bleščic, sijoč ovojni papir v eni od ‘silvestrskih’ barv, morda girlande v zlati ali srebrni barvi, umetna smrečica in LED-verige z lučkami?

Kakorkoli, last-minute izzivi so lahko šok, še bolj pa so priložnost za kreativni izziv v zadnjem trenutku. Prenekatera umetniška duša svoj polni ustvarjalni zalet izkaže šele v skrajnih okoliščinah, denimo pred rokom za oddajo (v novinarstvu in založništvu zloglasni ‘deadline-i’) in nemara bo tudi pri vas tako: prisilno hitenje ter nuja improvizacije bosta na koncu dala izjemne rezultate!

Ne le, da ne bo nihče razen vas vedel, da ste vse to ustvarili v zadnjem trenutku, gostje ali naključni obiskovalci bodo vse preveč zaposleni z ogledovanjem vaših umetniških dosežkov v okrašenem ambientu. Če ste torej tudi vi med zamudniki, preberite naše nasvete, kaj lahko postorite v zadnjem hipu, da bo interier videti slavnostno okrašen. In to celo po žepu prijazni ceni, saj nobena stvar s seznama ni draga!

1. Plastični kozarci za šampanjec z bleščicami

Na novoletni zabavi se naj vse blešči, tudi kozarci za šampanjec ali penino. Uporabite poceni in ozke plastične kozarčke za enkratno rabo, ki jih s pomočjo lepila na zunanji strani ‘povaljate’ v bleščice ali zlat prah (to dobite v vsaki trgovini sloga ‘naredi si sam’ ali v Muller trgovinah). Ker so za enkratno uporabo, vas ne bo skrbelo, če se uničijo ali izgubijo.

2. Novoletni žur s šampanjcem in baloni

Če ste vi in vaši gostje še posebno naklonjeni žlahtnim šampanjskim mehurčkom, so velike steklenice šampanjcev ali slovenske penine, okrašene s pisanimi in veselimi baloni, tako rekoč popoln dodatek za silvestrsko vzdušje.

3. Novoletni ‘crackerji’ iz okrašenega kartona

Ni govora, da bi imeli v mislih petarde, tem pokalicam za novo leto na Over.Net-u nasprotujemo tudi v imenu ljubezni in varovanja živali, domačih in prosto živečih, ki morajo prenašati človeška veseljačenja. Pri ‘crackerjih’ gre za staro britansko navado zavijanja skromnih darilc v pisan novoletni karton, ki je videti kot ličen velik bonbon. Potegnite ‘cracker’ na obeh straneh sočasno in se pustite presenetiti!

4. Veriga mini LED lučk v beli ali barvni svetlobi

Obstaja na stotine načinov, kako lahko tako verigo uporabite. Zvijte jih v posode (predlog zgoraj), obesite jih na stene, nalepite na robove polic za knjige, na rob mize ali celo stolov. Prazničen učinek zagotovljen v trenutku!

5. Zanflare stroboskop z daljincem in upravljanjem s pomočjo zvoka

Ni čudno, da gre za najbolje prodajan izdelek na Amazonu. Tale reč z daljinskim upravljavcem vaš prostor v hipu spremeni v nahjušji in glamurozen disko klub vseh časov!

6. Škatlice za slaščice v novoletni tematiki

Slaščice, kolačke in tortice postrezite v čednih novoletnih kartonastih škrnicljih ali škatlicah, ki jih lahko spretnejši izdelate kar sami. Ne pozabite z njimi tudi obdarovati svojih gostov ob odhodu z zabave.

7. Kovinske resaste zavesice v norih barvah

Tako poceni in tako učinkovite – lamete iz zlatih, srebrnih ali blešečih barvnih resic dodajo takojšen ‘glam’ efekt. Z njimi lahko prekrijete tudi odprte predale omar, v katerih se čez leto nabira šara.

8. Nujni pripomočki za fotošuting ter instagramiranje

Zabava ni zabava, če se na njej ne fotografira in takoj instagramira ali deli na Facebook. Popestrite svoje silvestrovo s temi zabavnimi pripomočki, ki jih dobite v vsakem ‘party shopu’! Na fotografijah bodo vaši gostje in kajpak tudi vi videti – nepozabno.

9. In za konec – novoletne tiare za vse goste!

10, 9, 8, 7… srečno novo leto! Vstop v novo leto naj pospremi bleščeča tiara na glavi vsakega udeleženca silvestrske zabave!

D. S.

Foto: Lights.com, Amazon, Shopify, Pinterest, Homebase, Ebay, Chloedesignstore, House BeautifulNaročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam