fbpx

9 najboljših filmov z igralko Julio Roberts!

Izpostavljeno, Lifestyle, Prva stran, Znani

Več kot 30 let igre, odlične vloge, njen bleščeči nasmeh, filmi, ki smo si jih zapomnili za vedno, a dobila je le peščico nagrad!

Julia je ena od redkih filmskih igralk, katere karizmo lahko dobesedno začutimo na filmskem platnu ali preko ekrana televizije, vseeno pa se hollywoodska lepotica z megavatnim bleščečim nasmehom, ki je njen zaščitni znak, ne more pohvaliti z velikim številom prestižnih nagrad, niti z nominacijami za njih.

Vseeno pa se lahko pohvali z odličnimi filmi, ki so se uvrstili v zgodovino filmske umetnosti in je v njih odigrala glavne ali stranske vloge – vselej zares imenitno in predano, se strinjajo tako gledalci kot filmski kritiki. Verjetno gre tudi za eno najbolj priljubljenih filmskih igralk na svetu, ki se igri posveča že več kot 30 let.

Najvišjo nagrado je dobila za glavno vlogo v drami, posneti po resničnih dogodkih – le kdo od nas se ne spomni filma Erin Brockovich, za katerega je leta 2001 prejela Oskarja? Pa ne le ta znameniti kipec, ampak tudi zlati globus in nagrado BAFTA.

Oskar za najboljšo glavno žensko vlogo v filmu Erin Brockovich

Med največje zvezde Hollywooda jo je lansirala romatnična komedija Čedno dekle, za katero je leta 1991 prav tako prejela nagrado zlati globus. Za družinsko dramo Jeklene magnolije iz leta 1989 pa je dobila zlati globus za najboljšo stransko žensko vlogo. To je to, kar se tiče nagrad, kar je presenetljivo, če pomislimo, da je Julia posnela kar 45 filmov oziroma vlog, od katerih je večina postala priljubljena po vsem svetu (vsi njeni filmi so bili tudi velike finančne uspešnice).

Julia slovi po karizmi in tem, da se močno vživi v lik, ki ga igra

Julijina karizma je občutna v vsakem filmu, pri katerem sodeluje. Morda je to razlog, da ni dobila več nagrad, saj je preveč ‘prepoznavna’, ne more pobegniti dovolj stran od sebe, da bi zgradila lik, ki ji ni prav nič podoben. Tako vsaj menijo kritiki, medtem ko so gledalci navdušeni, da v vsakem liku, ki ga igra, ugledajo tudi Julijin resnični del osebnosti. Poglejmo si igralkinih 9 filmov, s katerimi je zaslovela po vsem planetu.

# Z roko v roki (Stepmom), 1998

# Skrivnostna pica, 1988

# Čedno dekle, 1991

# Jeklene magnolije, 1989

# Wilsonova vojna, 2007

# Dvojna igra, 2009

# Moj bivši se poroči, 1997

# Notting Hill, 1999

# Erin Brockovich, 2000

Kateri filmi z Julio Roberts v naslovni ali stranski vlogi pa so najbolj všeč vam?

 

Foto: IMDB, YouTube, Flipboard, Closer Weekly, The Hollywood Reporter, Harper’s Bazaar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam