fbpx

9 zapovedi za srečno razmerje

Nerazvrščeno, Spolnost, Zanimivosti

Ljubezen ni samo iskanje prave osebe, je predvsem ustvarjanje pravega odnosa. Ne gre se za to, koliko imate radi na začetku, ampak koliko ljubezni zgradita vmes. Odnos mora biti zdrav, skrbeč, ljubeč, prijazen, zabaven in pozitiven. Razmerje bi moralo narediti vaš nasmeh malo širši in vaše življenje malo svetlejše. Tukaj je 9 zapovedi s katerimi vama to […]

10zapovedi

10zapovediLjubezen ni samo iskanje prave osebe, je predvsem ustvarjanje pravega odnosa. Ne gre se za to, koliko imate radi na začetku, ampak koliko ljubezni zgradita vmes. Odnos mora biti zdrav, skrbeč, ljubeč, prijazen, zabaven in pozitiven. Razmerje bi moralo narediti vaš nasmeh malo širši in vaše življenje malo svetlejše. Tukaj je 9 zapovedi s katerimi vama to lahko uspe.

1. Zapomnita si, da je vsak človek in odnos drugačen.

Ljudje se ne zaljubijo v tisto, kar vas naredi enake; zaljubijo se v tisto, kar vas dela drugačne. Nismo popolni za vsakogar, le za tiste redke ljudi, ki si vzamejo čas, da nas spoznajo in imajo radi take kot v resnici smo. Ne primerjate svojega odnosa s katerimkoli drugim – ne z odnosom vaših staršev, prijateljev, sodelavcev, ali pa s kakšnim čisto naključnim parom, katerega odnos se zdi popoln. Vsak par ustvari svoja pravila ljubezni, ljubezenske sporazume in ljubezenske navade. Osredotočita se na vaju in vajino razmerje bo zagotovo boljše.

2. Prisluhnita si odkrito, brez obsojanja.

Vsak zna obsoditi nekoga samo ob pogledu nanj. Kar oseba pokaže v javnosti, je le majhen del ledene gore. Nikoli ne obsojaj. Nauči se spoštovati in priznati občutke vaše boljše polovice. Bodite prisotni, saj ne potrebuje vedno nasveta. Včasih je vse, kar potrebuje le stisk roke, uho ki zna poslušati in srce, ki razume. Resnična modrost prihaja ko, se zavemo in znamo sprejemati različne in drugačne ljudi od nas. Ta razlika pa lahko naredi ali pa uniči zdrav odnos.

3. Govorita kar mislita, in mislita kar govorita.

Povejta si, kaj se dogaja v vajini glavi in srcu. Delita svoje najgloblje misli, potrebe, želje, upanja in sanje. Odprta komunikacija in poštenost je ključnega pomena za zdrave odnose. Informacija je mast, ki poganja motor komunikacije v teku, zato dajte ljudem v vašem življenju informacije, ki jih potrebujejo, namesto da od njih pričakujete naj vedo neznano.

4. Podpirajta drug drugega v dobrih in slabih časih.

Bodita drug ob drugem v dobrih, slabih, veselih in žalostnih časih – ne glede na karkoli. Bodite pripravljeni zagotoviti uho, ki bo poslušalo, objem in čustveno podporo v vseh okoliščinah.

5. Bodita zvesta.

Prave ljubezeni in pravega prijateljstva, ni mogoče ločiti. Odnos je stvar dveh oseb, ki si med seboj toliko zaupata in sta iskrena tudi, ko sta ločena oz. nista skupaj. Ko se gre za odnose, zvestoba ne sme biti možnost, temveč prioriteta. Zvestoba je vse.

6. Preživita več časa skupaj.

Ustvarita čas drug za drugega. V današnjih časih, kjer imamo vsi prezaposlene urnike pogosto pozabimo, kako se sprostiti, izklopiti in uživati. V medsebojnih odnosih se razdalja ne meri v miljah, ampak v ljubezni. Dve osebi sta lahko drug poleg drugega, pa vendarle narazen. Ne ignorirajte osebe, ki jo imate radi, saj je pomanjkanje skrbi bolj boleče kot grde besede. Enkrat na teden namenita čas samo vama. Naredita nekaj zabavnega. Uživajta v preprostih stvareh in preživita nekaj časa skupaj, pojdita na zmenek.

7. Bodita vesela drug za drugega in si med seboj pomagajta pri razvoju.

Ko cenite svojo boljšo polovico jo s tem popeljete do boljših mest – produktivnih, izpopolnjenih, mirnih mest. Bodite srečni, ko napredujejo. Navijajte za njihovo zmago in uspeh. Praznujte dosežke in spodbujajte njihove cilje in ambicije. Izzovite jih, da postanejo najboljši.

8. Spore rešujta na miren način.

Ne obstaja veliko stvari za katere se je vredno prepirati. Ogrevani argumenti so izguba časa. Izognite se prepiranju. Ko začutite jezo in želite kričati ter se vulgarno izražati, se raje ugriznite v jezik in se odmaknite. Ne pustite jezi, da uniči lepši del vas. Ni potrebe po tem, da imate vedno vi prav ali da zmaga vaša beseda. Vzamita si čas za razmislek in se v miru pogovorita.

9. Spoštujta se kot posameznika.

Naša prva in zadnja ljubezen je ljubezen do sebe. Ne zanašajte se na vaše najdražje, ali kogarkoli drugega, da bo poskrbel za vašo srečo. Za to je odgovoren vsak sam. Če ne moreš ljubiti in spoštovati sebe, vas tudi drugi ne bodo. Sprejmita se v celoti – tako dobre kot slabe strani.

O medsebojnih odnosih lahko svoje mnenje popolnoma anonimno delite tudi na naših foumih.

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam