fbpx

93-letnica navdušuje svet z okretno gimnastiko!

Dogodki, Fit, Izpostavljeno, Lifestyle, Nega telesa, Tuja scena, Zanimivosti

Od leta 2012 je Johanna Quaas zapisana v Guinnessovi knjigi rekordov kot najstarejša gimnastičarka na svetu. Še naprej namerava tekmovati in kazati gibčnost, spretnost ter občutek za koordinacijo.

Nemka Johanna Quaas je najstarejša amaterska gimnastičarka na svetu in čeprav ima 93 let, z lahkoto izvaja vratolomne gimnastične vaje, ki gledalce osupnejo.

Letos bo dopolnila že 94 let, toda slavna gimnastičarka še naprej tekmuje na amaterskih tekmah, kjer kaže gibčnost, spretnost in občutek za koordinacijo. Od leta 2012 je Johanna Quaas zapisana v Guinnessovi knjigi rekordov kot najstarejša gimnastičarka na svetu.

Z gimnastiko se je spoznala pri 9 letih, prvič pa je nastopila leta 1934 v Nemčiji. Po koncu 2. svetovne vojne je bila gimnastika v njeni državi prepovedanam dajalo se je prednost ekipnim športom, zato se je mlada Johanna vrgla v rokomet in s svojim timom osvojila zlato na prvenstvu Vzhodne Nemčije leta 1954.

Johanna se je poročila in dobila tri hčerke. Čeprav je trenirala drug šport, ni mogla pozabiti prve ljubezni in je postala potem, ko je bila leta 1947 prepoved gimnastike ukinjena, trenerka mladih gimnastičarjev. Pri 57-ih letih, leta 1982, je srečala dve stari prijateljici, nekaj let mlajši od sebe in odločile so se, da spet začno vaditi in se podati na tekmovanja. Johanna je osvojila mnoga regionalna tekmovanja in do zdaj prinesla domov 11 medalj s športnih prvenstev v Nemčiji, ki potekajo vsakih pet let.

Najbolj je bila ponosna, ko je zmagala pri 84-ih letih, bila pa je krepko izven starostne skupine saj je bila najstarejša starostna skupina tekmovalk stara od 70 do 75 let. Kljub vsemu je vse premagala s točko prednosti!

D. S.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam