Kdo si upa stopiti v njihove čevlje?

01. december 2021
Kdo si upa stopiti v njihove čevlje?

Kdo si upa stopiti v njihove čevlje?

01. december 2021

Projekt V bolnikovih čevljih (In their shoes) je nagrajena poglobljena simulacija, ki jo je razvilo podjetje Takeda. Sodelujočim omogoča, da na lastni koži doživijo izzive, s katerimi se vsak dan soočajo resnični bolniki z boleznijo prebavil in s tem povezanimi zapleti.

Za namen ozaveščanja strokovne in laične javnosti bodo letos decembra v bolnikove čevlje za 24 ur stopili sodelujoči v širši regiji, in sicer v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. S poglobljeno izkušnjo bodo spoznali trnovo pot, ki jo vsak dan prehodijo bolniki s sindromom kratkega črevesa z odpovedjo prebavil (SKČ-OP).

Projekt udeležencem ponuja močno izkušnjo iz prve roke. V 24 urah omogoča natančen vpogled v čustvena in fizična bremena življenja s SKČ-OP. Kako? S pomočjo simulacije, katere cilj je izboljšati razumevanje bolezni, vključiti in motivirati vse, ki so del skupnosti SKČ -OP, ter jih izzvati, da drugače razmišljajo o rešitvah za ljudi, ki živijo z boleznijo.

Simulacijo omogoča mobilna aplikacija, ki so jo razvili s pomočjo bolnikov, negovalcev in vodilnih strokovnjakov, ki zdravijo to bolezen. Aplikacija simulira SKČ-OP v realnem času, tako da zagotavlja časovno zasnovane naloge in izzive v 24 urah ter vse skupaj oživi s telefonsko igro vlog in predmeti, ki jih dobi vsak udeleženec.

Foto: Profimedia

Style. Več novic