Se pri svojih 40-ih sploh še splača zmenkovati?

29. junij 2021

Se pri svojih 40-ih sploh še splača zmenkovati?

29. junij 2021

Starejši kot smo, težje se zdi vstopiti nazaj v svet zmenkov…

Vseeno pa se lahko pri katerikoli starosti zgodi, da ugotovimo, da nismo srečni in si želimo v ljubezni ponovne priložnosti. Ko smo še v svojih 20-ih, je izbire veliko več, nam pa je tudi lažje, saj smo še mladi, neizbrušeni in naivni. V 40-ih ali 50-ih pa pravila igre postanejo malce drugačna, izbira partnerjev pa se prav tako občutno zmanjša.

V podobni zagati pa se je znašla tudi ena izmed uporabnic Starševskega čveka, ki je ostale uporabnike povprašala, kako pri svojih 40-ih prepozna kdaj je moškemu všeč.

»Sem v zgodnjih štiridesetih. Srečno ločena. Neobremenjena. Aktivna. Raziskujem življenje, zanima me marsikaj. Zavedam se, da sem vsak dan starejša, mogoče tudi modrejša, ali pa tudi ne,« se je opisala avtorica. Ker verjame, da se celo življenje učimo, pa sprašuje »Kako naj ženska prepozna oz. ve, da je resnično zanimiva za moški spol (celostno) in da zadaj niso razni interesi in igre? Vsi dobro vemo, da smo pri 40 ih že izoblikovani, dobro brušeni diamanti  in večino delujemo pogojno. Moški so večinoma dobri igralci, sploh tisti bolj zaželeni?«

Narobe zastavljeno vprašanje

Mnogi uporabniki so se obregnili ob njeno vprašanje, češ da res ni pomembno, da je privlačna vsej moški populaciji. Pomembno je, da si najde osebnostno kompatibilnega partnerja.

»Moje mnenje je, da gledaš z napačne perspektive. Zanima me, zakaj bi morala biti atraktivna na splošno za moški spol? Iščeš in potrebuješ samo enega pravega moškega zase, nič več. Torej je pomembno, da si zanimiva zanj, samo zanj,« je dejala ena izmed uporabnic. »Edini nasvet, ki ti ga lahko dam je, da daj času čas in da počakaj tudi desetletje, če je potrebno. Na tej poti boš sigurno spoznala kakšnega moškega, ki se bo zdel ok, vendar boš nekje čutila, da ni pravi  (ne ostani z njim!). Počakaj njega, ki ga iščeš.  Verjemi, obstaja,« pa je še svetovala.

Profimedia

»Bi se obregnil ob “drugi čevelj para”: občudovati vrline drugega je ponavadi lažji del naloge. Bolj pomembno je odstreti tudi tančice s temnejših plati drugega. In sam pri sebi oceniti, ali je vredno prenašati slednje na račun vrlin, ki jih pri drugem cenimo. V resnici namreč v odnosu ne iščemo sreče, kot nas prepričuje rumeni tisk, temveč znosno (oz. znosnejše) raven “trpljenja”. Za kar pa je potrebno domačnosti,« je dodal drug uporabnik.

Najprej se morate obrniti vase

Kljub temu, da se je avtorica opisala kot neobremenjeno in sproščeno, pa se mora vprašati kakšnega partnerja želi. Sami sebe najbolje poznate, zato se morate najprej odločiti, kakšnega človeka ste pripravljeni ljubiti in z njim preživljati svoj čas.

Profimedia

»Prva stvar, ki si jo mora samska oseba zastaviti in si iskreno odgovoriti je, vsaj po mojem mnenju je, kakšnega partnerja bom lahko spoštovala in ljubila. Ko sem jaz dobila nekaj odgovorov v sebi, je bila pot veliko lažja. Težko je tisto, ko se z nekom zapleteš, ker je ok človek, pa veš, da to ni to in si dolžan  sam sebi, da odnos končaš. Ker tisto nekaj  več mora človek tudi začutiti. Potem pa delati na odnosu tako kot na vrtu. Večkrat popleješ, lepši je. Bolj kot skrbiš zanj, več je plodov. Pomembno pa je tudi, da se  železo kuje, ko je vroče. Prve mesece postavljamo temelje odnosu in če jih dobro postavimo, postavljamo pa jih več ali manj ženske, bo zveza trdnejša. Problem pa je, ker večina ravno te prve mesece zanemari,« je iskreno odgovorila ena izmed uporabnic.

8 na katere morate biti pozorni!

Ko sprejmete svoje prednosti in pomanjkljivosti, pa je lahko iskanje ljubezni pri 40-ih čudovita stvar, če ste pozorni na prave stvari.

Pazljivo izberite partnerja

Inštitut študij družine v Ameriki poroča, da je procent porok v zadnjih letih padel, kar pa pomeni, da je v igri vedno več starejših, ki prav tako iščejo zvezo. Zato nikamor ne hitite, ko si najdete partnerja, vendar si vzemite čas in ga dodobra spoznajte.

Prepričajte se, da sta oba pripravljena

Pri teh letih, je več možnosti, da imata oba že zakon ali resno razmerje za seboj. Zato se prepričajte, da sta oba prejšnje zveze prebolela in sta res pripravljena na novo razmerje.

Če imate otroke, počakajte s predstavljanjem

Če ste starš, je pomembno, da so potrebe in čustva vaših otrok prioriteta. Če postajate z novim partnerjem resni, poskrbite, da so vaši otroci pripravljeni, preden jih predstavite.

Bodite potrpežljivi

Ko pride do spolnosti, je bolje, da počakate. Prepričajte se, da ne gre samo za strast in avanturo, ampak je to človek s katerim se lahko pogovarjate in družite.

Bodite neodvisni in soodvisni

Prednosti zmenkovanja pri tej starosti je, da ste sedaj že razviti in vam je bolj udobno v svoji koži. Tako lahko oba premislita in znata biti neodvisna, medtem ko v razmerju še vedno sodelujeta.

Zaupajte svojim instinktom

Veliko napak se zgodi, ker ljudje ne poslušamo svojih instinktov. Do svojega 40-tega leta se je vaš čut za ljudi že dobro razvil, zato mu zaupajte.

Bodite pripravljeni na načrtovanje

Pri teh letih, ste vi in vaš partner veliko bolj zaposleni, kot ko ste bili mladi. Zato naj vas ne preseneti, če boste reševanje konfliktov kdaj morali časovno načrtovati. Tudi za zmenke in skupne aktivnosti, se dogovorite dovolj vnaprej, da načrti ne bodo propadli.

Bodite to kar ste

Odrasli ste, storili ste že dovolj napak v svojem življenju in ste z razlogom to kar ste. Ne opravičujte se za svojo preteklost ali osebnost, ker je del vas. Č partner vaše iskrenosti ne ceni, potem si preprosto niste usojeni.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic