Alergije: Kako jih odpraviti na naraven način?

05. april 2022
Alergije: Kako jih odpraviti na naraven način?

Alergije: Kako jih odpraviti na naraven način?

05. april 2022

»Vsako leto bolj me daje cvetni prah.«
»Kako na naraven način ukrotiti alergije?«
»Izpuščaji po rokah, srbenje, …«
»Ali se lahko razvijejo nove alergije?«

Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja, so nam posredovali strokovnjaki iz Planeta zdravja.

Alergija je pretiran odziv telesa na sicer nenevarno snov. Naš imunski sistem se tako nepričakovano upre alergenom.

Poleg cvetnega prahu pa poznamo še alergije na živila, živalsko dlako, sestavine v tkaninah, čistilih in tudi te povzročajo alergijske reakcije, ki zahtevajo obravnavo.

Kako se spopasti z alergijami?

Običajno se ob pojavu simptomov zatečemo po nasvet na splet ali v najbližjo lekarno, ob intenzivnejšem odzivu telesa tudi k zdravniku, ki običajno predpiše antihistaminike.

V Planetu zdravja s svojo edinstveno metodo ter različnimi olji, stremijo k odpravi vzrokov težav in ne le lajšanju posledic.

V Javni tribuni je tekla beseda o težavah z alergijami, s katerimi se spopadajo naši uporabniki. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najzanimivejših, celotno debato pa si lahko preberete tukaj.

Uporabnica je spraševala, kaj pomeni naravno se spopasti z alergijami, je to sploh mogoče?

»Pozdravljeni, kaj pomeni spopadanje z alergijo na naraven način? To sploh deluje? Hvala.«

Irma Ogorevc, ustanoviteljica podjetja Planet zdravja in avtorica metode Termoregulacija, odgovarja:

»Lepo pozdravljeni. Tako kot obstajajo sintetični antihistaminiki obstajajo tudi naravni antihistaminiki, Planet Zdravja že 20 let uporablja enega najmočnejših antihistaminikov, ki je prisoten v Olju 1. Deluje na istem principu kot sintetičen, s to razliko, da deluje hitreje in je neškodljiv ter brez stranskih učinkov. V vednost – poznal ga je že Hipokrat, ki je zapisal, da je to zdravilo tisočletja, deluje pa še danes. Lep pozdrav Irma Ogorevc.«

V nadaljevanju uporabnik sprašuje:

»Zdravo jaz že nekaj časa/mesecev čutim (kdajpakdaj) hlad/pekočino/čuden občutek v grlu, požiralniku,…ne znam točno opisat. Je možno, da sem alergičen? Sicer bi bilo čudno, ker pozimi nič ne cveti? Nikoli prej nisem imel probleme z alergijami…Hvala za odgovor.«

»Lepo pozdravljeni. Glede na opisano opažam, da imate motnje v cirkulaciji grla. V Planetu Zdravja uspešno odpravljamo takšne in podobne motnje z Oljem 84. V tem primeru lahko uporabimo tudi Olje 36 ki vsebuje žajbelj in je velikokrat velika pomoč pri kroničnih vnetjih grla, žrela in požiralnika. Obe olji uživamo po žlički 3 x dnevno pred obrokom.«, je odgovorila strokovnjakinja.

Na vprašanje, ali imajo v Planetu zdravja svojo metodo dokazovanja alergij, je strokovnjakinja odgovorila, da običajno dokaze o alergijah pacienti dobijo že pri svojem osebnem zdravniku. Strokovnjaki v Planet zdravja, kot naturopati, posegajo po naravnih metodah, ki so velikokrat uspešnejše.

Težave z vetrovi in napihnjenostjo so precej pogoste, zato je bilo vprašanje uporabnika pričakovano, saj ljudje pogosto mislijo, da so vetrovi in napihnjenost posledica alergij.

»Spoštovani, po zaužitju določenih živil, kar še ne znam določiti točno (sumim na kaj kupljenega, kjer je lahko kaj skrito), se mi pojavlja napihnjenost in vetrovi. Je tudi to alergija? Kaj mi svetujete? Hvala.«

»Lepo pozdravljeni, zahvaljujemo se za vaše sporočilo. Vaše težave so posledica pomanjkanja prebavnih sokov. Ko primanjkuje prebavnih sokov telo zapre absorpcijo v tankem črevesju in prične z fermentacijo hrane. Posledica tega so vetrovi, napihnjenost, glavoboli, vrtoglavice in izčrpanost. To pa zato, ker je tak način prebave najslabši, ki ga telo uporablja ko ne zmore več normalne prebave. Pri fermentaciji priporočamo Olje 79, ki zelo pomaga pri napihovanju in izboljšanju prebave.«, je zapisala Irma Ogorevc.

Vabimo vas k prebiranju ostalih zanimiv vprašanj in odgovorov Javne tribune, na temo naravnega zdravljenja alergij.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

Style. Več novic