Ljubezen na klik

05. januar 2016

Ljubezen na klik

05. januar 2016

Kaj se je zgodilo z ljubeznijo? Kaj se je zgodilo z razmerji?

Bilo je nekoč … Ljubezen med dvema. Fant in dekle sta se spoznala v knjižnici. On ji je dvoril, se trudil za njeno naklonjenost, da bi jo osvojil. Pisal ji je pisma, zanjo kradel rože. Ona je privolila, da postane njegovo dekle. Trudila sta se, da svojo ljubezen gojita, gradita in jo ohranjata. Ni bilo vedno lahko, a vendar nista vrgla puške v koruzo že pri prvi oviri. Borila sta se za ljubezen, bila prijatelja in ljubimca ter skupaj dočakala jesen življenja z roko v roki. Trudila sta se, da sta živela skupaj srečno do konca življenja.

love letter

old couple

Srečno pa ne pomeni, da je vedno lahko in lepo. Življenje je neznana pot, lepa a včasih nepredvidljiva.

Sodobna ljubezen je drugačna

Dekle razmišlja kje je gospod Pravi. Želi si ga takoj in zdaj, brez truda. Morda celo čaka, da potrka na njena vrata. A kaj ko je danes vendar vse dosegljivo na klik. Tudi ljubezen, razmerje. Ogleda si slike vseh potencialnih Pravih, naredi selekcijo in jih kot kose oblačil shrani med priljubljene. Po nekaj dneh dopisovanja izbere enega, ki se zdi, da je njena sorodna duša. On je moški o katerem sanjala.

couple fight

Končno sta se spoznala v živo. Na sliki je bil videti precej drugačen, lepši, višji. Na štiri oči ni bil duhovit, kot v sporočilih, iskrica med njima ni preskočila.Pa vendar jima to ni preprečilo, da se ne ne bi predala drug drugemu. Po nekaj skupnih nočeh, sta živela srečno do konca svojih dni. A vendar ločeno.

Nekoč je obstajala romantika, nato pa so se pojavila družbena omrežja. Veliki brat, ki spremlja naše korake in korake naše ljubljene osebe. Čustva niso več to kar so bila. Iz te zgodbe človek  težko odide nedolžen, saj nas lahko en “lajk” stane ljubezni.

So plusi in minusi. Če človek ne postane žrtev trendov, še obstaja upanje. Ne dovolite, da vplivi modernega sveta spremenijo vaše vrednote in vas same.

 Foto: Pinterest

Avtor
Piše

Style. Več novic