Čeprav je negovalen, ta izdelek lahko škoduje lasem

12. maj 2022
Čeprav je negovalen, ta izdelek lahko škoduje lasem

Čeprav je negovalen, ta izdelek lahko škoduje lasem

12. maj 2022
Uporaba prave lasne kozmetike je ključnega pomena za zdrav videz las: Profimedia

Serumi za lase so izdelki za oblikovanje las, ki so glede na svojo sestavo namenjeni različnim težavam z lasmi. Dolgočasnim lasem lahko dodajo sijaj, zmanjšajo nakodranost in preprečijo toplotne poškodbe.

Dobro je vedeti, kateri serum najbolje ustreza posameznikovemu tipu las in posebnim težavam z lasmi.

Kaj je serum za lase?

Serum za lase je izdelek za oblikovanje las, ki prekrije površino las in ima številne prednosti.

Različni serumi za lase so primerni za različne tipe las, od grobih do tankih. Serumi za lase običajno vsebujejo silikon in aktivne sestavine, ki negujejo lase. Mednje spadajo:

  • arganovo olje
  • jojobino olje
  • sončnično olje
  • olje čebulnih semen
  • olje moringe
  • aloe vera
  • vitamin E
  • rožna voda
  • olje sladkega mandlja
  • deviško kokosovo olje

Koristi seruma za lase

Serumi za lase prinašajo številne koristi za lase.

Dodajo lasem sijaj

Ena od prednosti serumov za lase je njihova sposobnost, da poživijo suhe in dolgočasne lase, saj v vsak pramen vnesejo vlago. Zdravi, navlaženi lasje so običajno bolj svilnati in sijoči.

Nekateri serumi za lase imajo lahko tudi sestavine, ki odbijajo svetlobo, kar lasem doda lesk in sijaj, ne da bi bili lasje mastni.

Preprečujejo krepast videz las in suhe lase

Poškodovani lasje so običajno videti suhi, krhki in krepasti. Za suhe in poškodovane lase so značilne tudi razcepljene konice. Serumi lahko pomagajo ukrotiti neukrotljive pramene las in ustvarijo sijoč videz.

Prisotnost silikona v številnih serumih za lase pomaga pri obvladovanju teh težav, saj tvori zaščitno prevleko okoli povrhnjice las. Ta lase zapečati in poskrbi, da so šibki in poškodovani lasje vlažni in navlaženi.

Zmanjšujejo nastanek vozlov in lajšajo česanje

Serumi za lase zgladijo lase in povzročijo učinek razpletanja las. Ker serum naredi lase bolj gladke in svilnate, jih je lažje razčesati in urediti.

Izboljšanje naravnega videza las

Serumi za lase izboljšajo naravno strukturo in teksturo las, zaradi česar so lasje bolj gladki in definirani, kar izboljša njihov naravni videz.

Ščitijo pred poškodbami

Zaščitna prevleka seruma ščiti lase pred onesnaževalci, prahom, fotopoškodbami in toplotnimi poškodbami pri oblikovanju. Zato se serumi pogosto nanesejo na lase, preden jih začnemo oblikovati.

Profimedia

Kako uporabljati serum za lase: Kaj storiti in česa ne?

Znanje o pravilni uporabi seruma za lase je ključnega pomena za doseganje največjih koristi. Spodaj je nekaj priporočil za uporabo serumov za lase.

Da: Pred uporabo seruma umijte lase.

Serum za lase je navadno izdelek, ki se ne izpira, zato ga je najbolje nanesti na sveže umite lase. Glavni namen seruma je zaščititi lase pred onesnaževalci. Če ga uporabljate na neumitih laseh, je ta namen izničen. Poleg tega lahko zaradi uporabe na neopranih laseh postanejo lasje mastni in obteženi.

Ne: Pretiravajte z uporabo seruma za lase.

Pretirano nanašanje seruma lahko povzroči mastne lase. Uporabite majhno količino in postopoma dodajajte

Da: Pred nanosom na lase ga segrejte.

Večina serumov za lase ima gosto konsistenco, zato jih je težko nanesti. Če izdelek segrejete tako, da ga nanesete na dlan in ga nekaj sekund drgnete, postane bolj gladek, kar pripomore k enakomernejšemu nanosu.

Ne: Ne nanašajte na korenine

Pomembno je, da seruma za lase ne nanašate na korenine, saj lahko obteži lase, jih naredi mastne in povzroči nalaganje izdelka. Ker so konice las naravno bolj suhe, je najbolje, da serum za lase nanesete od konic proti sredini las.

Da: Upoštevajte tip in stanje las

Serumi za lase imajo lahko različne formule, kar pomeni, da imajo lahko nekatere vrste las več koristi kot druge, odvisno od vrste seruma. Pri izbiri bodite pozorni na sestavine in tip las.

Ne: Ne izpirajte

Serumi za lase so izdelki, ki ostanejo na površini las in jih navlažijo, zgladijo in zaščitijo.

Avtor
Piše

Style. Več novic