Pametnejši si, težje najdeš ljubezen

06. avgust 2021
Pametnejši si, težje najdeš ljubezen

Pametnejši si, težje najdeš ljubezen

06. avgust 2021

Ko se pametni in samozavestni ljudje pogledajo v ogledalo, v njem vidijo močno osebo, ki ve, kaj hoče. Čeprav je inteligentnost lastnost, za katero smo lahko veseli, da jo imamo, pa nekatere ljudi straši. Morda se pametni ljudje zato težje zaljubijo?

Razkrivamo pet razlogov, zakaj imajo inteligentni ljudje težave pri iskanju ljubezni. 

1. So analitični

Morda se nekateri pri iskanju partnerja zanašajo le na občutek, na privlačnost. Se z osebo dobro razumete? Sta kompatibilna v postelji? Inteligentni ljudje pogosto analizirajo občutke, dejstva, opažanja. Sprašujejo se o prihodnosti, o kompatibilnosti, lahko so obsedeni z iskanjem “prave osebe”, ki jim bo najbolj ustrezala, to pa ni nujno slabo, saj vedo, kaj hočejo. 

2. Zavedajo se, da je bolje biti sam kot z napačnim partnerjem

Kot že omenjeno, ker so inteligentni ljudje tako osredotočeni na iskanje popolnega partnerja, se pogosto znajo vzdržati potrebe po zvezi. Raje bodo sami kot z nekom, za katerega vedo, da ni pravi. In samskega življenja ni nič sramotnega, čeprav nas družba prepričuje, da je z nami nekaj narobe, če nimamo ali ne želimo biti v zvezi. 

Profimedia

3. Zavedajo se, da večina zvez propade

Ne gre za cinizem – samo zavedajo se, da bo večina odnosov propadla. Odnosi se pogosto končajo in zaradi tega zavedanja imajo pametni ljudje pogosto težave z navezovanjem tesnih odnosov. Pogosto so počasni, kadar se spustijo v zvezo, toda pravi partner bo to razumel. 

4. Morda so malo zastrašujoči 

Ne samo, da inteligentni ljudje pustijo velik vtis na tiste malo manj pametne, pogosto prestrašijo tudi druge inteligentne ljudi. Morda izstopajo na področju, na katere drugi ne, posledično pa se jim je težko približati. 

5. Znajo se zaščititi

Inteligentni ljudje so pogosto bolj previdni. Zavedajo se nevarnosti v vsaki situaciji, tudi ko gre za zabavo. So previdni, oprezni, postavljajo zidove in prepreke, da bi zaščitili sami sebe. 

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7

Style. Več novic