Kako povabiti žensko na zmenek?

19. avgust 2021

Kako povabiti žensko na zmenek?

19. avgust 2021

Povabilo na zmenek je za mnoge zelo stresno, saj je toliko stvari, ki jih lahko zamočijo. Nato pa še obstaja možnost, da zmenek zavrnejo! Pravzaprav pa to sploh ni tako zapleteno…

Pri povabilu na zmenek nas lahko spremlja nerodnost, nervoza in stres, sploh če nam je oseba zelo všeč. Če te že dolgo ‘iz igre’ pa se to opravilo lahko zdi še težje, saj ste že pozabili kako pravilo pristopiti k ženski. Navigiranje po svetu zmenkov je veik izziv, za tiste, ki nimajo naravne finese in šarma.

Uporabniki Starševskega čveka so delili mnoge nasvete uporabniku, ki je prosil za pomoč. Mi pa z vami delimo nasvete Kyla Inghama, lastnika in urednika bloga The Distilled man, ki svetuje moškim, kako postati gentlemani.

Osredotočite se na sedaj

Ne prehitevajte s svojimi pričakovanji. Višji kot so vaši cilji in sanje, nižje boste padli, če vam ne uspe. »Osredotočite se na sedaj, namesto da si že predstavljate celotno montažo vajine ljubezni, naj bo vaš prvi cilj, da reče ja na povabilo na pijačo,« svetuje Kyle.

Izognite se besedi zmenek

Pri besedi ‘zmenek‘ se lahko hitro zgodi, da iz tega naredite ‘big deal’. »Mislili si boste ‘Ja! To pomeni, da mi uspeva!’, vendar pripisovanje prevelike pomembnosti prvemu zmenku, lahko izpade obupano,« opozarja Kyle. Predstavljajte, da kupujete avto in vam prodajalec reče »Od mene boste kupili avto? Res? Zaupate mi?«. Bi se najbrž zdelo tudi vam čudno. Spoznavajte se in načrtujte en zmenek naenkrat, tako bo veliko bolj sproščeno.

Ne recite ji, če bi se družila

Sicer je koristno, da se izogibate besedi ‘zmenek’,  Kyle pravi, da je to še vedno boljše, kot da ji rečete če bi se samo družila. »To je otročje, poleg tega pa vaši nameni s tem niso ravno jasni. Če žensko povabite na večerjo, bo vedela da je zmenek. Če rečete, da se bosta družila, res ne ve kaj jo čaka.« S tem se lahko nezavedno spravite v ‘friendzone’, kar pomeni, da ženska na vas takoj gleda kot samo na prijatelja.

Samozavest

Tudi če ste zelo živčni in ste prepričani, da ni možnosti, da bo rekla ja, morate biti samozavestni, ko jo povabite ven. »Če bosta vaš ton in telo govorila: »Ti si toliko boljša od mene, luzer sem,« vam bo najbrž verjela. Nekateri to razumejo, nekateri pa grej s tem spet predaleč in izpadejo arogantni,« opozarja Ingham. Pomembno je, da zadenete ravnovesje med tem, da veste, da bo rekla ja, ampak se ne obnašate arogantno. Še vedno ste lahko vljudni, tudi če pričakujete ja: glejte jo v oči, držite se naravnost in ne mencajte. Čez čas boste pozabili, da se delate, da ste samozavestni in se boste dejansko počutili samozavestne. In ona bo to opazila.

Profimedia

Vizualizirajte si uspeh

Če si boste že iz začetka predstavljali, da vam bo rekla ne, vam bo rekla ne. »Vizualizirajte si uspeh, prav zares zaprite oči in si predstavljajte kako bo rekla ja. Če si začnete predstavljati kako ste nervozni in se vam zatika, se ustavite in začnite znova,« svetuje Kyle in dodaja, da ni pomembno, da si zapomnite nek scenarij, saj vas lahko preseneti če se pogovor obrne v drugo smer. Preprosto si predstavljajte ta občutek uspeha in samozavesti, da ste ji zares všeč. Ne gre se samo za vas, vendar je pomembno, da uživata oba.

Sprejmite poraz

Kyle svetuje, da v tem trenutku sledite enakim načelom, kot Budisti. »Budisti imajo odlična načela glede navezanosti na materialne stvari. Njihov moto je ‘Glejte na kozarec, kot da je že razbit’. Ne pretiravajo, ko se nekaj uniči ali če se kozarec razbije, ker je zanje že bil razbit.« Povabilo ženske na zmenek, bi moralo biti približno enako. Če vas zavrne, niste ničesar velike izgubili. Namesto, da se razburjate, skomignite in si mislite svoje. Zmenkovanje je igra števil, več žensk ko boste povabili ven, več možnosti je, da vam uspe. Ko končno dobite ‘ja’, boste videli, da vse zavrnitve ne bolijo toliko.

Samo storite to

Veliko lažje je iskati izgovore in razlage za zavlačevanje ali preprosto se izogniti povabilu. Ne pustite si, da si premislite. Bolj ko boste premišljali in izbirali metode, manj naravni boste. »Predvsem ne zavlačujte, saj lahko da se vam čas izteka, sploh če se ji že svita, da vam je všeč in vas čaka. Pogosto se zgodi, da si punca na koncu misli, da je že bil čas,« še razlaga Kyle.

Bodite iskreni

Ker pa je koristna tudi ženska perspektiva in ženske le najbolje vejo kaj želijo, Jessica Warren, strokovnjakinja za razmerja in opolnomočenje žensk svetuje, da sledite svoji intuiciji. »Bodite pozorni kako se obnaša do vas, se vam nasmiha, se vas dotika, vas gleda v oči? Vse to so znaki, da je zainteresirana.«

Profimedia

Prepričajte se tudi sam kaj želite in bodite iskreni glede svojih namenov »Ali izhajate iz poželenja ali zanimanja do nje? Spoštujte jo dovolj, da ji svoje namene tudi iskreno pokažete,« svetuje Jessica. Ženske predvsem iščejo in cenijo spoštljive moške. V svojem pristopi in pogovoru do nje, ji more biti jasno, da ni za vas le neka nagrada ali cilj, ampak oseba, ki jo res želite dobro spoznati.

»Kakršenkoli izid vas čaka, je pomembno, da se zavedate, da nekateri ljudje preprosto niso za skupaj. Če vas zavrne, to ne pomeni, da niste vredni ali si ne zaslužite. Nekje obstaja nekdo, ki vas bo preprosto razumel in sprejel,« zaključuje strokovnjakinja.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic