Pisani božični narezki: postrezite ga v obliki adventnega venčka

22. december 2021

Pisani božični narezki: postrezite ga v obliki adventnega venčka

22. december 2021

Ni prave božične zabave brez dobrega narezka, ki pa bo še bolj vabljiv, če ga boste gostom postregli na zanimiv način.

Pisani in vabljivi narezki so pravi hit vsake zabave, pa naj gre za številčnejše druženje s slavnostno večerjo, manjšo zabavo v krogu najbližjih, ali pa zgolj filmski večer.

Če potrebujete idejo, kako jih narediti še bolj mikavne, navdih poiščite kar v adventnih venčkih. Z lepo urejenim krogom in nekaj poigravanja z barvami boste prepričali vsakega gosta, jedilni venček pa bo že samo z izgledom pravi okras za praznično mizo.

Kako jih pripraviti?

Narezek v obliki venčka je sicer že nekaj časa priljubljen del praznične, predvsem božične kulinarike, navodila, kako ga pripraviti, pa so preprosta:

  • Najprej iz rožmarinovih vejic naredite obliko venčka. Krog naj bo seveda poljubno velik.
  • Na vejice ali obnje položite izbrane dobrote: sir, salamo, olive, krekerje, oreščke, grozdje, … Pri tem ste lahko malce ustvarjalni in salamo zvijete v obliki cvetja.
  • Lahko se poigrate in dodate še kaj sladkega: piškote, medenjake, suho sadje, čokolado, …
  • Venček lahko dodatno popestrite z malo več zelenja, vejico timijana, lovorovih listov, žajblja ali bazilike, tudi s storži.

Če vam zmanjka navdiha, ga lahko še vedno poiščete na Instagramu, pod značko #charcuteriewreath (narezek, venček). Morda vas namesto venčka premami narezek v obliki božičnega drevesca …

Kakršnegakoli boste izbrali, boste zagotovo navdušili svoje najbližje.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic