Greste tudi vi vpričo partnerja na stranišče?

26. januar 2022

Greste tudi vi vpričo partnerja na stranišče?

26. januar 2022

Ko kliče narava pogosto nimamo izbire. Če se vaš partner ravno tušira ali pa se vaša partnerica liči, greste na stranišče ali raje potrpite?

Uporabniki Starševskega čveka so debatirali, ali je vpričo partnerja primerno oditi na stranišče ali ne, po tem ko je ena izmed uporabnic napisala, da sta jo sestra in mama označili za packo, ker vpričo partnerja opravlja potrebo.

“Če se na primer en od naju tušira ali umiva, ter drugega prime na stranišče, pač gre. Zakaj bi čakal, če te na potrebo? Ok, kadar se kaka, niso ravno vedno prijetne vonjave, ampak, saj kaj vse sva že skupaj doživela in tudi videla en pri drugem, zato je opravljanje male in velike potrebe še najmanj. Včasih se medtem še vse živo pomeniva, običajno stvari, za katere med dnevom nimava časa. Ne razumem, zakaj naj bi zato bila packa. A vi lahko lulate in kakate pred svojim partnerjem. Če ne, zakaj ne?”

Nekaj povsem naravnega

Mnenja med uporabniki so zelo variirala, nekateri so prepričani, da je to nekaj povsem naravnega. “Mislim, da to ni nič takega. Imata sproščen odnos in se sprejemata taka kot sta. Kaka in lula vsak človek in je naravna stvar. Domena je pa na vama ali to sprejemata,” je napisala ena izmed uporabnic.

Druga pa se s tem ni strinjala: “Sem mnenja, da neka intima mora biti, vsaj dokler je človek sposoben opravljati te vrste potrebe na wc-ju in ne obnemogel ali prizadet leže in v plenici. V to kategorijo sodi tudi prdenje in riganje.”

Vendar kot nenavadno se zdi, to ni taka redkost. Pred kratkim je tudi pevka Meghan Trainor v podcastu Why won’t you date me? priznala, da imata s partnerjem dve stranišči, enega zraven drugega. Sama sicer pravi, da skupaj ne opravljata potrebe, a pogosto se med tem družita “ker sta sorodni duši.”

Foto: Profimedia

Dobra ali slaba intima?

Vendar vprašanje ostaja, je opravljanje potrebe skupaj dobro ali slabo za razmerje?

Sarah Melancon, sociologinja in klinična seksologinja je za Sheknows povedala, da ravno to poveča občutek intime med partnerjema. “Običajno ne hodimo na stranišče pred drugimi, a če pustimo vrata odprta medtem ko smo na stranišču, je to lahko zelo intimno. Kot da bi odgrnili zavese, da vidi v zakulisje,” je povedala. “In če ste ravno sredi pogovora, ga tako lahko nadaljujeta.”

Sociologinja poudarja, da je pri nekaterih to lahko tudi navada iz praktičnih razlogov – Megan in njen mož imata dve stranišči, da lahko oba lulata, ko sta ponoči pokonci z otrokom. “Z mojima otrokoma je včasih veliko lažje pustiti odprta vrata, kot prenašati stokanje in jokanje pred zaprtimi vrati” pa je svojo situacijo razložila Melanconova.

Pri nekaterih pa mora biti tako zaradi zdravstvenih razlogov, Michelle Cehn, ustanoviteljica podjetja World of Vegan je zaradi ulceroznega kolitisa morala iz “svoje omare kakanja”. “Imela sem dve možnosti, biti neprestano pod stresom ali pa to sprejeti s humorjem,” je povedala o svojih neprestanih izletih do stranišča. Čez čas se je njen partner sprijaznil z odprtimi vrati, občasno pa si med opravilom podata tudi kozarec vina.

Velika mera zaupanja

Strokovnjakinja za razmerja Chris Pleines pravi, da odprta vrata kopalnice izkazujejo brezpogojno sprejemanje in visok nivo zaupanja med partnerjema. “Partnerja, ki sta prišla do te mere udobja in zaupanja, bosta po vsej verjetnosti ostala skupaj. Ta razmerja temeljijo na ljubezni in zaupanju, pridružuje pa se jim neizmerno sprejemanje partnerja. Medtem ko smo na stranišču, smo najbolj ranljivi in izpostavljeni – to pomeni, da je partnerjem, ki uporabljajo stranišče in kopalnico skupaj, neizmerno udobno med seboj.”

Vendar Melaconinova izpostavlja, da je to povsem odvisno od partnerjev samih. “Vsi opravljamo veliko potrebo, vendar nekateri pač o tem raje ne vedo. Nekaterim je vseeno. Pri nekaterih pa to poveča intimo. Vse je odvisno od vaju!”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic