Raziskovalka zapuščenih domov deli najbolj čudne stvari, ki jih je našla

05. marec 2022

Raziskovalka zapuščenih domov deli najbolj čudne stvari, ki jih je našla

05. marec 2022

Chloe iz Velike Britanije raziskuje zapuščene stavbe, da bi izvedela čim več o ljudeh, ki so tam včasih živali. A ima eno pravilo, ki ga nikoli ne prekrši …

Raziskovalka iz Velike Britanije, ki obiskuje zapuščene stavbe, videe in fotografije na družbenih omrežjih objavlja že od leta 2016.

Za The Mirror je povedala: “Moj interes so zbudili različni videi zapuščenih prostorov na YouTubu, predvsem zapuščene bolnišnice.”

Dodala je, da jo je predvsem fasciniral izlet Joeja Wellerja, ki je obiskal psihiatrično bolnišnico v Vzhodnem Sussexu. To jo je spodbudilo, da je to začela početi tudi sama.

Chloe pravi, da se trudi obiskati različne tipe stavb, ter da vsakič najde nekaj novega. “Najpogosteje najdem šivalne stroje, klavirje in stare fotografije.” Na svojem TikTok profilu @Chloeurbex objavlja videe stavb, skozi katere se sprehaja in na katerih je videti prostore, polne pajčevin in rjastih predmetov.

@chloeurbex Abandoned leisure centre UK #abandoned #abandonedplaces #uk #urbex #urbexworld #fyp #fypシ #CloseYourRings #HowDoYouHUGO #urbanexplore #lovegrows ♬ Club / drum n base(176846) – Tomoyuki Sakakida

A kljub temu, da so stavbe vidno zapuščene in stare, pohištvo deluje srhljivo in nedotaknjeno. Chloe pravi, da se lahko veliko naučiš o ljudeh in njihovem življenju, preden so to stavbo zapustili.

“Če gre za hišo, v kateri so za sabo pustili številne predmete, lahko ugotoviš, kakšne službe so imeli, kdo je živel tu, kakšno družino so imeli in včasih celo, kakšno pornografijo so gledali,” je razložila. Skozi leta pa je bila velikokrat tudi presenečena – na dober in slab način – a pravi, da je nikoli ni strah.

Njen hobi je nezakonit

V resnici je Chloejin hobi sicer nezakonit, saj se sprehaja po zasebnih površinah, lovila jo je tudi policija, a so jo izpustili, ko so ugotovili “da je le firbčna.”

Eden izmed njenih bolj priljubljenih TikTok videov prikazuje, kako se sprehaja po zapuščenih termah s popolnoma praznimi bazeni, kjer je tudi plezala po zapuščenem igrišču in toboganu. Kljub temu, da ima na stotine tisoče ogledov, pa Chloe nikoli ne razkrije naslova svojih destinacij. V enem izmed svojih videov je razložila, da “včasih napačni ljudje odkrijejo te kraje in jih ne spoštujejo.”

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic