Da bo ta recept uspešen, so najpomembnejši del jajca oz. beljaki. Da dobimo hrustljavo skorjo, pa je pomembno, da dobro stepemo beljake. In ker ne vsebuje moke, je ta torta odlična za ljudi, ki se izogibajo glutenu ali pa so na ketogeni dieti (prehranjevanje z visoko vsebnostjo maščob, nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in ustreznim beljakovinskim vnosom).
Sestavine:
- 145 g masla
- 300 g temne čokolade
- 5 velikih jajc
- 40 g kakava in nekaj za posip
- 150 g sladkorja (če ne jeste sladkorja, lahko uporabite umetno sladilo)
- ščep soli
Priprava:
- Segrejte pečico na 150 stopinj Celzija.
- Vzemite pekač s premerom 23 cm, ga namastite in posujte s kakavom.
- Nad paro stopite maslo in čokolado, dobro premešajte in postavite na stran, da se ohladi.
- Beljake ločite od rumenjakov. Z mikserjem na srednji hitrosti stepite beljake in dodajajte sladkor po žlicah. Stepajte, dokler ne dobite trdega snega.
- Rumenjake dodajte zmesi iz čokolade in masla ter mešajte, dokler ne nastane enotna zmes. Dodajte kakav in ponovno mešajte, dokler se dobro ne premeša. Dodajte sol, nato ¼ beljakov in pazljivo zmešajte. Počasi dodajajte preostanek beljakov in počasi mešajte s kuhalnico. Ne mešajte preveč, da beljaki ne upadejo.
- Zmes prelijte v pekač in pecite od 30 do 35 minut oz. dokler ni zobotrebec čist, če ga zapičite v testo.
- Počakajte, da se shladi in postrezite s sladoledom in smetano.
Prispevek je bil objavljen na miss7.