Kako se po naravni poti znebimo podočnjakov?

22. december 2023

Kako se po naravni poti znebimo podočnjakov?

22. december 2023

Ti nasveti bodo po decembrskih zabavah prišli še kako prav.

Podočnjaki so ena izmed največjih lepotnih težav, ki lahko nastanejo zaradi različnih dejavnikov. Koža okoli oči je zelo tanka in je bolj podvržena pigmentaciji in prav zaradi tega se na tem delu obraza najprej pozna utrujenost, ki povzroča podočnjake.

Foto: Instagram @sirenibeauty

Poleg utrujenosti, neprespanosti ali preveč dela za računalnikom, so podočnjaki lahko tudi znak zdravstvenih težav, kot so na primer bolezni srca, ledvic jeter ali ščitnice, lahko pa so samo genetska posledica.

Največji borci proti podočnjakom niso samo ličila, ampak tudi stvari, ki jih najdemo v kuhinji. Ob predpostavki, da ima narava zdravilo za vse, vam predstavljamo nekaj načinov, kako se jih lahko rešite po naravni poti.

Foto: Instagram @amanda_sand

Sveže kumare

Rezine svežih kumar zelo hitro in učinkovito rešujejo težave s podočnjaki in so ena izmed najbolj priljubljenih in najcenejših rešitev. Kumaro narežite na rezine in jih za pol ure ohladite v hladilniku. Ohlajene rezine si dajte na oči za 10 do 15 minut, v tem času pa bodo zmanjšale zabuhlost in osvežile kožo okrog oči

Limonin sok

Iztisnjen limonin sok postavite za nekaj časa v hladilnik (30 minut), vanj pomočite bombažne blazinice ali vato, ki jih na očeh pustite delovati 10 do 15 minut. Po tem, ko odstranite vato, si oči izperite z vodo. Limonin sok vsebuje veliko vitamina C, ki je zelo koristen v boju proti podočnjakom in zabuhlosti. Vitamin C se zato nahaja tudi v številnih kremah za nego kože obraza. Postopek izvajajte le 2- do 3-krat tedensko, da ne bi preveč razdražili kože okoli oči.

Foto: Unsplash

Hladna žlica

Čeprav tu ni govora o živilu, je hladna žlica odlično orožje proti podočnjakom. Žlico ohladite v zamrzovalniku in jo vzemite ven, ko bo čisto ledena. Žlico položite na oči in tako držite nekaj minut. Ta metoda je zelo učinkovite, vendar tudi nelagodna. Če takšnega hlajenja in zbadanja ne prenesete, vam svetujemo, da se tej metodi izognite.

Paradižnik

V kozarcu premešajte žlico paradižnikovega in limoninega soka. Zmes položite na podočnjake in jo pustite delovati 10 minut, nato pa jo sperite z mlačno vodo. To metodo lahko uporabljate dvakrat dnevno, da boste prišli do želenega rezultata. Metoda je zelo učinkovita, saj paradižnik vsebuje snovi, ki posvetlijo kožo in tako zmanjšajo vidnost temnih kolobarjev.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic