Kaj se zgodi, če samo 10 minut dnevno hodite po stopnicah?

20. november 2023

Kaj se zgodi, če samo 10 minut dnevno hodite po stopnicah?

20. november 2023

Preprosta vaja z neverjetnimi učinki!

Če ste do zdaj za odganjanje zaspanosti in utrujenosti na delovnem mestu posegali po kofeinskih napitkih, se lahko tej navadi odpoveste ali pa jo vsaj zmanjšate.

Alternativni način pridobivanja energije, ki bo prebudil vaše telo, je zelo zdrav in brezplačen. Vse, kar potrebujete, je 10 minut hoje po stopnicah in vaše baterije bodo spet napolnjene.

Iz ZDA namreč prihaja raziskava, pri kateri so sodelovali študentje, ki so trpeli zaradi kroničnega pomanjkanja spanca. Ena skupina udeležencev je prejela kofeinske tablete, druga tablete s placebom, tretja pa je morala 10 minut dnevno hoditi po stopnicah.

Foto: Instagram @jasminsarakatariina

“Izkazalo se je, da v prvih dveh skupinah ni bilo razlike v počutju, medtem, ko je tretja skupina imela po hoji več energije, študenti pa so se počutili bistveno bolje. To je bil enak občutek, ki se pojavi takoj po vadbi in je tudi najbolj učinkovit. Takega rezultata študenti niso dosegli niti s 50 miligrami kofeina,” je pojasnil profesor Patrick J. O’Connor.

Celotna raziskava je zasnovana prav za vadbo, ki jo ljudje lahko izvajajo v službi in na številnih drugih mestih, je še dodal O’Connor in dejal, da ima “veliko ljudi v službi dostop do stopnic, zato je ta vaja idealna za vse, ki se želijo med delovnim časom razgibati ali prebuditi.”

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic