Spremembe v lepotni rutini, s katerimi boste videti bolje kot kdaj koli prej

02. februar 2024

Spremembe v lepotni rutini, s katerimi boste videti bolje kot kdaj koli prej

02. februar 2024

Nič vas ne stane, rezultate pa boste hitro opazili.

Včasih je dovolj le majhna sprememba, da se boste v svoji koži počutili bolje. Lahko si za konec tedna privoščite obisk toplic ali obiščete lepotni salon, obstaja pa tudi nekaj preprostih trikov, ki jih lahko poskusite kar doma.

V vsakodnevno lepotno rutino vpeljite teh 8 trikov in takoj se boste počutili veliko bolje (in tudi lepše).

Naspite se

Lepotni spanec ni nikakršen mit, saj igra zelo pomembno vlogo v našem življenju. Poskušajte spati vsaj 7 ur in tako ponudite telesu dovolj časa, da si opomore od vsakodnevnih slabih zunanjih vplivov. Medtem ko spite, telo proizvaja kolagen, ki preprečuje prezgodnje staranje kože. Prav tako pa se boste znebili podočnjakov in temnih kolobarjev pod očmi.

Foto: Pexels

Pijte vodo

Hidratacija je zelo pomembna za zdravje in lepoto. Dehidracija pomeni zmanjšanje celic in posledično suho kožo, medtem ko bosta dva litra vode na dan povrnila koži sijaj in zdrav videz.

Uporabljajte kremo za sončenje

Čezmerna izpostavljenost sončnim žarkom pospešujejo staranje kože, zato bi morali obraz (in tudi telo) vedno zaščititi s kremo z zaščitnim faktorjem, tudi pozimi. To je hkrati tudi krema, ki je najbolj učinkovita za boj proti gubicam in najboljša preventiva pred prezgodnjim staranjem kože.

Foto: Instagram @camillecharierre

S seboj vedno nosite vlažilne robčke

Poskrbite, da boste vlažilne robčke vedno imeli pri roki. Presenečeni boste, v koliko situacijah jih boste uporabili, sploh, če se dnevno vozite z javnim prevozom. Z robčki lahko obrišete roke, se osvežite v poletnih mesecih in popravite razmazana ličila.

Pravilna drža

Če vam je mama celo mladost govorila, da popravite držo, je imela prav. Pravilna drža lahko takoj spremeni vaš videz in prepreči neprijetne bolečine v hrbtu ter resne težave s hrbtenico.

Foto: Instagram @marielouduvillier

Poskrbite za svoje lase

To še posebej velja za tiste, ki si barvajo lase. Poleg tega, da bo pravilna nega podaljšala obstojnost barve, vas lepi in zdravi lase tudi polepšajo.

Vedno lepo dišite

Za ženskami, ki za seboj puščajo lepe vonjave, se obračajo vsi. Ne potrebujete nobenega posebnega razloga, da bi si vsakič, ko zapuščate stanovanje ali hišo, nanesli nekaj kapljic parfuma.

Bodite taki, kot ste si najbolj všeč

Resnično ni pomembno, ali se ličite vsak dan, ali pa samo ob posebnih priložnostih. Najbolj pomembno je, da ste zadovoljni sami s sabo.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic