To je starost, v kateri se najbolj uživa v seksu

02. julij 2019

To je starost, v kateri se najbolj uživa v seksu

02. julij 2019

Seks pri dvajsetih je najboljši? No, temu ni tako, tako pravi znanost
Ljudje v teh letih najbolj uživajo v seksu, saj imajo dovolj izkušenj in so sproščeni
Dokazano je, da imajo ženske v teh letih manj težav z doseganjem orgazma

Raziskave so pokazale, da je seks najboljši, ko smo malo starejši. V neki anketi je sodelovalo 828 anketirancev,  37 odstotkov žensk in 34 odstotkov moških. Prav vsi so priznali, da so štirideseta najboljša leta za seks. Rezultati so pokazali, da ljudje pri dvajsetih največ seksajo, toda najbolj pa uživajo pri štiridesetih. Razlog je, da imajo ljudje pri teh letih več izkušenj, manj zavor in kompleksov.  

Ti trije razlogi, ki dokazujejo, da je spolnost boljša v zrelih letih

Ljudje, starejši od 40 let, so bolj samozavestni

Natančno vedo, kaj želijo, ne sramujejo se, če so glasni, jasno povedo kaj si želijo med seksom in predvsem se ne obremenjujejo s celulitom in strijami. Torej, seks pri štiridesetih je veliko bolj sproščen in zato tudi boljši.

Seks v zakonu je hkrati tudi boljši seks

Seveda je najlepše, ko se dva prvič ljubita. Vonj, občutek dotika kože, strast in vznemirjenje ob novem, ne poznanem. Ko pridete v srednja leta, pa je še nekaj, kar spolnost še dodatno začini, in to je iskrena ljubezen. Poleg tega vaš partner točno ve, kaj si želite in vi veste, kaj si želi on. Ni vam treba več skrivati fantazij, ampak jih lahko doživite.

Starejše ženske hitreje in preprosteje doživijo orgazem

Starejši kot smo, bolj uživamo v seksu. To je tudi prednost, da ženske hitreje in boljše dosežejo vrhunec. V neki raziskavi je 40 odstotkov anketirancev v dvajsetih letih priznalo, da imajo težave z doseganjem vrhunca, medtem ko jih ima pri štiridesetih le 20 odstotkov .

Foto: Giphy, Pexel

Avtor
Piše

Style. Več novic