Brina, ljubljanski festival džina, se vrača. Festival se je namreč po prvi izvedbi pred tremi leti vpisal v zgodovino kot eden najlepših družabnih dogodkov v prestolnici. Za to so krivi izjemni okusi, lepota Križank in seveda dobro vzdušje.
Bi poskusili džin, ki spreminja barvo, ali brezalkoholni džin?
Letošnja Brina bo poskrbela za eksplozijo raznolikih arom in priložnosti za poskušanje česa novega, saj se bo klasičnim, london dry in minimalističnim džinom, ki temeljijo na najboljših brinovih jagodah in dodatkih izbranih lokalnih in eksotičnih začimb ter zelišč, pridružili džini z okusi.
Tako boste lahko poskusili džin z dodatkom slovenskega medu, brezalkoholni džin ter napitek iz džina in kombuče. Tu bodo tudi navy strength džini, ki so močnejši, z več alkohola, a jim to daje posebno mehkobo in kremno teksturo, pa tudi aroma zelišč in začimb je močnejša in se ob mešanju v koktajlih bolje ohrani.
Poletju v prestolnici bodo obiskovalci lahko nazdravili s posebnim ljubljanskim džinom, v katerega je ujet ognjeni duh zmajev, ali pa se zabavali ob džinu, ki ob mešanju s tonikom spremeni barvo.
Letos se bo predstavilo 15 ponudnikov, od tega kar 10 slovenskih. Spoznavali pa bomo lahko tudi tuje džine iz Nemčije, Irske, Portugalske, Španije, Nizozemske, Hrvaške in Velike Britanije.
Trajnostno naravnan festival
Ker za Brino stoji ista ekipa, ki pripravlja tudi Odprto kuhno in Pivo & Burger Fest, bo tudi festival džina pričakovano trajnostno naravnan in okolju prijazen.
“Obiskovalcem bo na voljo festivalska plačilna kartica, ki jo vsak prejme že ob vhodu v Križanke. Uporabnina zanjo bo znašala dva evra, nanjo pa bodo obiskovalci dobroimetje lahko naložili na dveh polnilnih postajah, na katerih bodo neporabljena sredstva ob odhodu tudi dobili nazaj. Skupaj s kartico bodo obiskovalci prejeli tudi steklen kozarec, ki ga bodo lahko med festivalom po želji zamenjali za novega ali splaknili na pralnih postajah,” je razložila Alma Kochavy, soustanoviteljica festivala.
Ljubitelji žlahtnih pijač bodo v družbi odličnih destilarjev, someljejev, strokovnjakov za miksologijo in kuharskih mojstrov na čudovit sončen dan lahko uživali od 12. do 23. ure. Vstopnine ni.