Recepti z minimalno ogljikovimi hidrati postajajo vse bolj priljubljeni, saj so odlični za tiste na keto dieti. Predstavljamo vam odličen recept, ki je lahko del vaše prehrane, tudi če hujšate.
Sestavine:
Zmes za brownije:
- ½ skodelice čokolade brez sladkorja,
- 8 žlic masla,
- 3 velika jajca,
- ¼ skodelice sladila,
- 1 žlička vanilijevega izvlečka.
Zmes za cheesecake:
- 230 g polnomastnega kremnega sira,
- 1 veliko jajce,
- 3 žlice sladila,
- 1 žlička vanilijevega izvlečka.
Priprava:
- Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Pekač namastite z oljem ali položimo peki papir. Postavite na stran.
- Za mešanico browniejev: v srednji skledi zmešajte čokolado in maslo. Stopite v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli in dobro premešajte. V drugi posodi zmešajte jajca, sladkor in vanilijo. Mešajte, dokler zmes ne postane lahka in penasta. Stopljeno čokoladno zmes počasi vlijte v skledo in dobro premešajte. Testo nato prelijte v pripravljen pekač.
- Za sirno mešanico: v srednje veliki posodi zmešajte kremni sir, jajce, sladilo in vanilijo. Mešajte z mešalnikom, dokler zmes ne postane rahla in penasta. Čez brownije prelijte nastalo cheesecake mešanico.
- Pecite 35 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v zmes, ne pride čist iz njega. (Če so robovi pečeni pred preostankom torte, jo pokrijte s folijo.)
- Torto hladite deset minut.
Hranilne vrednosti:
- 320 kcal
- 29 g maščob
- 21 g ogljikovih hidratov
- 6 g beljakovin
Torto razrežite in pustite, da se popolnoma ohladi. Zraven lahko postrežete kavo, v vročih dneh pa se lahko dodatno pocrkljate z ledeno kavo. Recepte za najokusnejše najdete tukaj.