Z mejkapom v fitnes – da ali ne?

12. september 2022

Z mejkapom v fitnes – da ali ne?

12. september 2022

Si tudi vi želite med telovadbo izgledati dobro, toda se zavedate, da je težek makeup povsem neprimeren in celo škodljiv za kožo? Berite dalje, imamo rešitev.

Včasih se med telovadbo zazremo v svoj odsev v ogledalu in ugotovimo, da smo povsem prepoteni in rdeči kot rak. Potem pa v fitnes pride naša simpatija in zaželimo si, da bi pred odhodom v fitnes nanesli vsaj maskaro in šminko. 

Toda zaradi potenja je debel nanos ličil povsem neustrezna rešitev, v primeru, da izvajate vaje na podlogi za jogo, pa lahko ta ličila tudi hitro razmažete. Prav tako je na mestu pomislek, da je za kožo verjetno bolje, če na njej ni ličil. 

Foto: Unsplash

Tisim, ki si vseeno želite v fitnesu izgledati dobro, narediti kakšno sliko ali očarati nekoga na sosednjem sobnem kolesu, pa strokovnjaki svetujejo naslednje:

1. Brez težkih tekočih podlag

Če želite zakriti svojo rdečico oziroma vsaj malo polepšati svojo kožo, potem se izognite težkim podlagam. Namesto teh uporabite lahko BB ali CC kremo. Težki pudri namreč lahko zaustavijo potenje in odvečno vodo zadržijo na našem obrazu, kar povzroči akne in ogrce. 

Strokovnjaki svetujejo pudre, ustvarjene na vodni ali mineralni podlagi, saj ti dobro navlažijo kožo. Prav tako lahko namesto pudra uporabite zgolj korektor, in to na mestih, za katere veste, da običajno pordečijo. Uporabite mat korektor in na svojem obrazu zakrijte stvari, ki vam niso všeč, toda obenem poskrbite, da koža lahko diha. 

Foto: Unsplash

2. Odložite šminko

Namesto težke šminke ali lipglossa uporabite “lip stain” – kozmetični produkt, ki se na ustnicah obdrži veliko dlje kot šminka. Običajno je v tekoči obliki ali kot gel, slabost tega pa je, da predvsem pozimi lahko precej izsuši ustnice. Kljub temu je za v fitnes veliko bolj primeren. 

3. Vodoodporna maskara

Maskara med športno aktivnostjo je lahko velik polom. V kombinaciji s potenjem lahko poskrbi, da izgledamo kot rakun. Zato razmislite o nakupu vodoodporne maskare.

Foto: Unsplash

4. Uporabite mat izdelke

V fitnesu se bo vaše čelo prej ali slej svetilo od potu, toda če uporabite mat izdelke in pot preprosto potapkate z robčkom, bo koža izgledala zdravo in navlaženo, toda ne povsem mokro od potu. 

Z odločitvijo, da boste mejkap nosile tudi v fitnesu, ni prav nič narobe, toda poskrbeti morate, da bo ta lahek, saj lahko v nasprotnem primeru škodujete zdravju svoje kože. 

Style. Več novic