Ste že slišali za frizuro meduza?

14. september 2022

Ste že slišali za frizuro meduza?

14. september 2022

Ekscentrična frizura, katere začetnica je Nicole Kidman, postaja hit na družbenih omrežjih.

Lansko leto je bil velik poudarek na frufruju, letos pa se zdi, da bo pozornost namenjena bolj pogumnim in drznim pričeskam. Po frizurah ‘metulj’ in ‘hobotnica’ na seznam dodajamo še eno pričesko z ekscentričnim imenom – tukaj je ‘meduza’!

View this post on Instagram

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

Vsaka od teh pričesk je na nek način podobna živali, po kateri je dobila ime, vključno s pričesko ‘jellyfish’ oz. ‘meduza’. Ima nenavadno, polno obliko na vrhu glave, z dolgimi prameni in si je že pridobila oboževalce med lepotnimi vplivnicami. Preizkusila jo je tudi Nicole Kidman, ki jo je nosila na snemanju za naslovnico revije Perfect.

Kaj je frizura ‘meduza’?

Navdihnjena s tradicionalno japonsko pričesko ‘hime’ ali ‘princeska’, je pričeska ‘meduza’ pravzaprav kombinacija dveh klasičnih pričesk: ravnega boba in ‘balerinke’. Da bi pričeska dobila obliko morske meduze, zgornjo plast las postrižemo krajše in enakomerno po celi glavi.

@appletomyi How I curl/style my hair🍎‼️ #tutorial #jellyfishhaircut #wolfcut ♬ Chạy ngay đi _ Sơn Tùng MTP – dhn

Hkrati spodnja plast ostane dolga in spominja na lovke meduze. Krajša in bolj okrogla, kot je zgornja plast, bolj drzna in ekstremna bo pričeska. Bistveno je doseči brezhibno in enostavno premikanje spodnjega, daljšega dela las.

@dear.tina I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily 🥴 #hair360 #hairstyleinspo #jellyfishhair #jellyfishhaircut #hairstylereference ♬ Love Maybe Secret Number – NIKO

Na družabnih omrežjih je pričeska postala zelo priljubljena, saj jo lahko nosi vsak in je precej prilagodljiva ter je pogost način nošenja dolgih in kratkih las hkrati. Pri oblikovanju se je mogoče poigrati s teksturo, obliko in dolžino las, da postanejo popolnoma unikatni.

Pri oblikovanju po striženju ni potrebno veliko izdelkov, dodaten volumen pa lahko dosežete s pomočjo likalnika ali kodralnika.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic