Chefinja Ana Roš v središču Ljubljane odpira – pekarno!

27. september 2022

Chefinja Ana Roš v središču Ljubljane odpira – pekarno!

27. september 2022

Nasproti Name, le nekaj korakov od osrednje pošte, bo oktobra zaživela Pekarna Ana, pekarna svetovno priznane chefinje Ane Roš.

“Pekarna Ana ni običajna pekarna. Je majhen butik, ki zaznamuje novo poglavje na poti chefinje Ane Roš. Pekarna, ki deli drobtinice njene filozofije izven ljubega Kobarida in Hiše Franko, bo Ljubljančanom in njenim številnim obiskovalcem ponujala vpogled v svet njene neprekosljive ustvarjalnosti,” sporočajo iz Hiše Franko.

Roš bo vodenje “butika” zaupala eni od vidnejših predstavnic sodobne evropske peke kruha, Nataši Đurić, pa tudi mladim slaščičarskim mojstrom. Skupaj bodo ponujali vrhunski kruh iz kislega testa in ga kombinirali z izbranim sladkim in slanim pecivom.

Po bagete, čokoladni kruh in cruffine

“Odprtje novega prostora ni nikoli lahka odločitev. Ideja je vzklila, ko je izjemna pekovka Hiše Franko Nataša Đurić z menoj delila svojo pripravljenost na nove podvige. Zaradi njenega neverjetnega talenta in potenciala smo se odločili, da skupaj zasnujemo nov projekt in k sodelovanju povabili Anžeta Kranjca. Projekt me navdušuje, saj sta Nataša in Anže najboljša na svojih področjih, moje ime pa prinaša poseben pečat in pogled na mizo,” je razložila Ana Roš.

Pekarna Ana bo združevala globalni značaj z lokalnim pridihom. Ana, Nataša in Anže so namreč oblikovali ponudbo, ki jo sestavljajo jedi svetovnega kruharstva in slaščičarstva, kot so bagete, čokoladni kruh, krafini (ko se združita rogljiček in muffin), nadgrajene s slovenskim zakladom kot so med, ajda, bučna semena, bučno olje, sir, sezonske dobrote in edinstvene začimbe.

Pekarna Ana se bo odprla 7. oktobra 2022.

Foto: Instagram

Vaše kavne skodelice bodo hranili v pekarni

V Pekarni Ana bo vse postreženo le v biološko razgradljivem materialu in materialu, ki ga je mogoče reciklirati. Hkrati pa bodo obiskovalce spodbujali, da s seboj prinesejo svoje kavne skodelice, ki jih bodo shranili v pekarni.

“Pekarne po mojem mnenju ponujajo bolj sproščeno vzdušje, hiter pobeg med opravki in drugimi obveznostmi. Kraj, kjer lahko uživate v hitrem grižljaju, skodelici sveže kuhane kave ali vzamete kruh za svojo družino. Je mirna, čudovito dišeča oaza, kjer se ustavite na poti v službo, po kosilu ali ob sobotnem obisku tržnice,” je še sporočila svetovno priznana chefinja.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic