Takšen vzdevek ima kralj Karel III. za Meghan Markle!

10. december 2022

Takšen vzdevek ima kralj Karel III. za Meghan Markle!

10. december 2022

V zadnjih mesecih nismo videli nobene javne interakcije med kraljem Karlom III. in njegovo snaho Meghan Markle, vendar je v javnost pricurljalo, da ima kralj skrivni vzdevek za vojvodinjo Suseško.

Ta je precej nenavaden. Kralj Karel III. naj bi svojo snaho na skrivaj klical “Tungsten” oz. po slovensko “Volfram.”

Preden se začnete spraševati in si beliti glavo z vprašanjem a) zakaj kralj Karel III. Meghan imenuje po elementu v periodnem sistemu in b) zakaj je to ganljivo, je novinarka in pisateljica, ki že leta spremlja kraljevo družino, Christine-Marie Liwag Dixon, pojasnila, da je to “precej lep kompliment”, ki ga je Meghan dobila zaradi svoje “odporne narave.”

Foto: Profimedia

Vojvodinji Suseški ni lahko

“Meghan Markle ni bilo lahko, odkar se je pridružila kraljevi družini,” pojasnjuje. “Ne samo, da jo je tisk neusmiljeno preganjal, ampak je tudi rekla, da se v kraljevi družini ne počuti dobrodošlo. Kraljeva družina morda ni odobravala, da sta Meghan in Harry odstopila s položaja starejših članov kraljeve družine, čeprav sta to storila, da bi pobegnila iz okolja, ki očitno ni bilo dobro za njuno duševno zdravje.

Vendar se zdi, da kralj Karl III. zelo ceni Meghanino vzdržljivo naravo. Očitno je to pokazal s skrivnim vzdevkom, ki naj bi ga imel zanjo: ‘Volfram’.” Kraljevi dopisnik Russell Myers je dejal, da ji je kralj nadel vzdevek po kovini, ker je ‘trda in nepopustljiva’.”

Foto: Profimedia

“Volfram je najmočnejša naravna kovina na planetu,” pojasnjuje Liwag. “Zaradi tega je to precej lep kompliment, če upoštevamo vse to.” Čeprav imata princ Harry in njegov oče že leta napet odnos, je znano, da je odnos med kraljem in Meghan močan in je dosegel vrhunec s tem, ko jo je Karel delno pospremil do oltarja na njeni poroki.

S tem jo je dobesedno sprejel v kraljevo družino, in sicer na prijazen način. To je bil tudi ganljiv trenutek med očetom in sinom.

Odnosi so se spremenili

A od takrat je pod mostom preteklo že veliko vode, zato dvomimo, da so takšne romantične razlage še vedno resnične. Glede na današnji odnos Meghan in Harryja s preostalo družino bi imel ta vzdevek prej negativen kontekst.

Foto: Profimedia

Ali ta vzdevek sedaj pomeni, da se Meghan nikakor ne da znebiti? Da je bojevnica, ki se ne ustraši ničesar? Tudi ko je na drugi strani oceana, ne popušča?

Na Netflixu je namreč že izšel prvi del dokuserije o Meghan in Harryju, katere vsebino sta narekovala sama in že diši po škandalu. Dvomimo, da bo imel kralj o tem povedati kaj pozitivnega.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic