Igralca filma Romeo in Julija filmski studio obtožujeta zlorabe otrok

05. januar 2023

Igralca filma Romeo in Julija filmski studio obtožujeta zlorabe otrok

05. januar 2023
Foto: Profimedia

Olivia Hussey in Leonard Whiting sta danes stara čez sedemdeset let, toda svet ju pozna že iz njunih najstniških let. Kot šestnajstletnik in petnajstletnica sta namreč zaigrala vlogi Romea in Julije v istoimenskem filmu. 

Legendarni film je doživel velik uspeh, toda že takoj postal precej kontroverzen – v filmu je namreč mogoče videti fantovo zadnjico in dekletove prsi. Prav zaradi tega igralca 55 let kasneje tožita filmski studio Paramount in ga obtožujeta spolne zlorabe otrok in širjenja golih fotografij mladoletnih otrok ter zahtevata odškodnino v vrednosti 500 milijonov dolarjev. 

V obtožnici piše, da je zdaj že pokojni režiser Franco Zeffirelli igralcema zagotovil, da v filmu ne bo golote in da bosta med prizorom v spalnici nosila perilo v kožni barvi, toda v zadnjih dneh snemanja ju je režiser prosil in prepričal, naj igrata gola, drugače film ne bo uspel. 

Foto: Profimedia

Igralca pravita, da jima je režiser zagotovil, da bo kamera postavljena tako, da ne bo mogoče posneti njunih golih teles oziroma ti posnetki ne bodo del filma. V obtožnici piše, da se je režiser lagal ter da je režiser gola igralca posnel brez njune vednosti. 

“To, kar so jim povedali, in to, kar se je dogajalo, sta dve različni stvari,” je dejal Tony Marinozzi, menedžer obeh igralcev. 

“Zaupala sta Francu. Pri 16 letih sta kot igralca sprejela njegovo vodstvo, da ne bo izdal zaupanja, ki sta ga imela. Franco je bil njun prijatelj in iskreno, kaj bi pri 16 letih počela? Nobenih možnosti nimata. Ni bilo nobenega #MeToo.”

Tony Marinozzi

Hussey in Whiting trdita, da sta trpela čustvene posledice in duševne stiske, zaradi katerih sta težko prišla do igralskega dela. Čeprav sta igralca z Romeom in Julijo postala pravi zvezdi, pa njuni karieri nista bili tako uspešni, kot bi pričakovali. 

Foto: Profimedia

Hussey v intervjuju za Variety leta 2018 sicer zagovarjala goli prizor in povedala, da je režiser svoje delo dobro opravil, češ da je bil prizor pomemben za film. Dodala je tudi, da sta se sredi snemanja igralca povsem sprostila in pozabila, da nista oblečena.

Njun odvetnik pa danes pravi, da sta bila igralca zelo mlada naivna otroka, ki nista razumela, kaj se dogaja. Nenadoma sta postala slavna, obenem pa sta bila tudi zlorabljena in nista vedela, kako se z vsem skupaj spopasti. Hussey se je po izidu Romea in Julije za dve leti umaknila iz javnosti zaradi težav z agorafobijo, strahom pred odprtimi prostori.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic