Znamenita slika "Veliki val" je dobila Lego verzijo!

07. januar 2023

Znamenita slika "Veliki val" je dobila Lego verzijo!

07. januar 2023

Po znameniti Van Goghovi Zvezdni noči bomo zdaj lahko iz legic sestavili tudi Veliki val, sama konstrukcija pa ne bi mogla biti lepša. Oglejte si, kako izgleda najnovejša kreacija Lego Art.

“Veliki val” japonskega umetnika Katsushike Hokusaija je eno najvplivnejših umetniških del zadnjih dveh stoletij, sedaj pa je dobilo tudi svojo lego edicijo.

Barvni lesorez je bil narejen leta 1831 in prikazuje tri ladje, ki se gibljejo skozi razburkano morje, natančneje njihov boj z ogromnim morskim valom, medtem ko se v ozadju pojavlja gora Fuji.

Lego različica umetnine prihaja v zbirko Lego Art, ki je v dveh letih obstoja utrla pot lego kockam v umetnosti.

Foto: Lego
Foto: Lego

Da je komplet videti kot original, je na okrasni ploščici natisnjen Hokusaijev podpis, lego okvir pa ima kavelj, da lahko Val obesite na steno.

Slika je sestavljena iz 1810 miniaturnih delov, pri sestavljanju katerih vam bo pomagala knjižica z navodili, pa tudi glasovna navodila, namenjena spremljanju procesa gradnje. Med tem se boste sprostili in spoznali Hokusaija, saj so navodila priložena zgodbi o umetniku in njegovem delu.

Foto: Lego

Lego zadnje čase beleži mnoge manjše uspehe, izdal je megapopularen set The Office, ima čudovite darilne šopke, linija Lego Art pa je zagotovo ena tistih, ki jih moramo imeti na steni.

Všeč nam je ta interaktiven in kreativen pristop, s katerim nas vedno znova presenečajo in zato komaj čakamo, da dobimo svoj izvod dela.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic