“Del mene si še vedno želi, da bi bila porjavela blondinka”

17. januar 2023

“Del mene si še vedno želi, da bi bila porjavela blondinka”

17. januar 2023

Julianne Moore se lahko pohvali z zavidanja vredno igralsko kariero, a Hollywood z njo ni bil prizanesljiv, pravi.

Priljubljena ameriška igralka Julianne Moore se je v intervjuju za The Times UK spominjala začetka kariere in tega, kako ji je bilo zaradi videza mnogokrat težko. Tudi ona je bila namreč deležna seksističnih opazk – med drugim ji je nekdo dejal, naj se “potrudi biti lepša”.

“Odvrnila sem mu, da ne vem, če lahko. Zavedam se, da sem v poslu, ki v ospredje daje fizični izgled, a mislim, da je lepota subjektivna.” Ob tem je dodala, da se je zaradi svojih rdečih las in svetle polti med odraščanjem počutila kot “avtsajderka”.

“Rdečelasci predstavljajo dva odstotka svetovne populacije,” je še razložila in dodala, da si nihče ne želi biti v manjšini, še posebej kot majhen otrok.

“Zdaj se sicer počutim zelo poistoveteno s svojimi lasmi in pegami, vendar si del mene še vedno želi, da bi bila porjavela blondinka.”

Foto: Profimedia

Sovraži frazo “elegantno staranje”

63-letna igralka je v preteklosti že večkrat glasno kritizirala Hollywood in njegov odnos do žensk, predvsem besedno zvezo “elegantno staranje” – frazo, ki se pogosta uporablja za starejše zvezdnice. Moore zanjo pravi, da je “popolnoma seksistična”.

“V tej frazi je toliko predsodkov. Ali obstaja neeleganten način staranja? Saj nimamo izbire! Nihče nima izbire glede staranja, tako da to ni pozitivna ali negativna stvar. Tako pač je.”

Julianne je o negotovosti glede svojega izgleda spregovorila že večkrat, nazadnje je priznala, da še danes zavzdihne od ljubosumja, ko vidi žensko v obleki, ki razkriva hrbet, na njem pa ni pegic.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic