Pomladni termin kulinaričnega dogodka Teden restavracij bo letos potekal od 24. marca do 2. aprila. Najboljše slovenske restavracije bodo v desetih dneh ponudile vrhunsko kulinarično izkušnjo v najmanj treh hodih, zanje pa bo treba odšteti od 23 do 28 evrov. Cena je odvisna od število srčkov, ki jih ima restavracija, pri čemer je največje število srčkov štiri.
Letos se je projektu, ki poteka vse od leta 2012, pridružilo 7 novih restavracij: Georgie bistro, Ljubljana; Restavracija Rose, Bled; Spargus, Špitalič pri Slovenskih Konjicah; Placito Risano, Črni Kal; Salicornia, Koper; Bistro Bianca, Velenje ter Pino Alpino, Kranjska Gora.
Projekt Teden restavracij, ki je nastal na pobudo kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, je priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike in poteka vsako leto dvakrat, enkrat v pomladnih mesecih in enkrat v jesenski.
V kolikor želite okušati in spoznavati nove jedi slovenskih chefov, pohitite, saj so rezervacije za pomladne termine že odprte. Seznam vseh sodelujočih restavracij in njihove menije najdete na spletnem portalu Izbor okusov.