Korenčkov kolač: sladica čarobnega videza, ki je lahka in preprosta

16. marec 2023

Korenčkov kolač: sladica čarobnega videza, ki je lahka in preprosta

16. marec 2023

Ta korenčkov kolač je izjemno preprost, hitro pripravljen in je lahkega, sočnega okusa.

Predstavljamo recept za odlično kombinacijo korenčka in kremnega sira, ki bo zagotovo navdušil vse sladkosnede. Recept ni prezahteven, pri pripravi pa je dovoljena tudi določena mera lastne kreativnosti.

Sestavine za testo:

  • 225 g moke,
  • pol zavitka pecilnega praška z vinskim kamnom,
  • 300 g rjavega sladkorja,
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta,
  • pol žličke soli,
  • 3 žličke cimeta,
  • 250 ml sončničnega olja,
  • 4 jajca,
  • 375 g korenja,
  • 100 g sesekljanih mandljev,
  • 50 g jedrc sesekljanih orehov.
Foto: Instagram @beyond.the.butter

Za premaz:

  • 150 g sladkorja v prahu ,
  • 100 g stopljenega masla,
  • 200 g polnomastnega kremnega sira,
  • pol žličke vanilijevega ekstrakta.
Foto: Instagram @Thebrowneyedbaker

Priprava:

  • Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Korenje olupite, operite in naribajte, postavite na stran.
  • Zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor, vanilijev ekstrakt, sol in cimet, nato vmešajte še olje.
  • Dodajte po eno jajce naenkrat in premešajte.
  • Skupaj z mandlji nato naribano korenje vmešajte v testo.
  • Okrogel model (premera 24 cm) namastite in dno obložite s papirjem za peko. Testo vlijte v model in pecite eno uro. Ko je testo pečeno, ga vzemite iz pečice, pokrijte z krpo in pustite, da se ohladi v modelu.
  • Za premaz raztopite maslo, pustite, da se ohladi in vmešajte sladkor v prahu, kremni sir in vanilijev ekstrakt, dokler ne postane kremasto.
  • Korenčkovo torto previdno prečno prerežite na pol in na spodnjem delu pogladite približno 1/3 mase, preostalo kremo pa enakomerno namažite po torti in okrog nje.

Po želji lahko torto okrasite s sesekljanimi orehi, orehi, pisanim posipom ali marcipanom.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic