Kaj vaša pričeska pove o vas? 

09. april 2023

Kaj vaša pričeska pove o vas? 

09. april 2023

Rek “obleka naredi človeka” ne drži povsem – frizura pove ogromno!

TikTok je nazaj z novo teorijo: teorijo las. Če ste zasledili videe, ki jih mlade ženske naslovijo zgolj kot “hair theory”, punce pa nato ob glasbeni spremljavi menjajo pričeske, gledalcu pa ob tem ni prav nič jasno.

Gre za teorijo, ki pravi, da naša pričeska lahko drastično spremeni naš videz, pa tudi to, kako nas dojemajo drugi. Pričeska naredi človeka.

Naši lasje namreč ogromno povedo o naši osebnosti, o našem stilu, samozavesti, vse to pa vpliva na dojemanje ljudi, ki nas opazujejo. Če imamo namreč pobarvane lase v kateri od živih barv, lahko to ljudem sporoči, da radi eksperimentiramo, smo igrivi in drzni, medtem ko bolj urejena in klasična pričeska kaže na našo sofisticiranost in profesionalnost. Različni stili pričesk kažejo na to, kako se izražamo in ogromno povedo o naši osebnosti in stilu. 

Da to drži, kažejo tudi številni videi, v katerih lahko opazimo razliko v naši percepciji žensk, že če prečo prestavijo s strani na sredino ali pa na glavo poveznejo kapo, na videz se namreč spremenita tudi naš obraz in naša energija. Dolžina, barva, stil in tekstura las pa nimajo le pomemben vpliva na to, kako nas dojemajo drugi, temveč tudi na to, kako se dojemamo sami. 

Kadar imamo sveže pobarvane lase, se počutimo samozavestne in sveže (razen, če nas pri frizerju kaj “zašuštrajo”), medtem ko se na dan, ko nas lasje nikakor ne ubogajo, počutimo nervozne in slabe volje. 

Caroline Brooks, lastnica priljubljenega lepotnega salona v Dubaju, je za revijo Glamour razkrila, kaj različne pričeske povedo o nas:

1. Spuščeni in naravni lasje

Ena najlažjih pričesk, ki ljudem okoli nas pokaže, da smo glede lepote zelo sproščeni. Gre namreč za zelo preprosto pričesko, s katero pokažemo, da nam je udobno v naši koži. 

2. Gor in dol

Takšna pričeska je mešanica sproščenosti in šika. Gre za zelo raznolik videz, ki je primeren tako za uradne kot tudi takšne bolj sproščene dogodke, saj predstavlja ravnovesje med praktičnostjo in stilom. 

3. Polizana figa

Gre za elegantno in sofisticirano pričesko, ki nakazuje, da je oseba zelo ciljno naravnana in želi, da jo ljudje dojemajo kot zelo uglajeno. Obenem pa je pričeska tudi zelo praktična.

Foto: Instagram @cassdimicco

4. Čop

Čop je zelo funkcionalen in praktičen. Nakazuje na to, da je oseba zelo učinkovita in zaposlena, obenem pa tudi zelo preprosta in z določenim stilom.

Foto: Instagram @louisegrdd

5. S sponko za lase

Še ena pričeska, ki kaže na praktičnost, toda obenem je zelo modna. Ljudje, ki svoje lase pogosto spnejo s sponko, ljudem sporočajo, da so kreativni in igrivi, toda še vedno zelo funkcionalni.

Brooks pravi, da je teorija las trenutno zelo popularna tudi zato, ker ljudem pokaže številne nove pričeske in nasvete, ki jih lahko vsak preizkusi doma. Če le na hitro preletimo videe, bomo namreč kaj hitro našli pričesko, ki nas bo navdušila in ki jo bomo zlahka lahko kar takoj preizkusili.  

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic