Zadnja priložnost za nakup: zapira se priljubljena spletna knjigarna

17. april 2023

Zadnja priložnost za nakup: zapira se priljubljena spletna knjigarna

17. april 2023

Po skoraj dveh desetletjih se zapira priljubljena spletna knjigarna Book Depository, ki je bila znana po zelo ugodnih knjigah in izjemno velikem naboru literature.

Ameriški gigant Amazon bo 26. aprila ukinil spletno knjigarno Book Depository, ki je imela uraden sedež v Veliki Britaniji, poroča STA. BBC navaja, da naj bi bilo za zaprtje krivo masovno ukinjanje delovnih mest znotraj Amazona po vsem svetu.

Stranke bodo lahko knjige naročile le še do 13. ure zadnjega dne trgovanja, 26. aprila. Pošiljanje in podpora strankam pa bosta zagotovljena do 23. junija.

Foto: Pexels

Kupci so novico sprejeli z žalostjo

BBC poroča, da so številni uporabniki oz. kupci spletne knjigarne z vsega sveta novico sprejeli z žalostjo. “Žalostno je to slišati. To je velika izguba za vse nas,” je na Twitterju zapisala novozelandska pisateljica in pesnica Lang Leav.

Odločitev so s težkim srcem sprejeli tudi v samem podjetju, je za BBC povedal Amazonov tiskovni predstavnik. Svetovni spletni prodajalec knjig, ki ga je leta 2011 kupil Amazon, ima sicer pisarne v Londonu, Gloucestru, Madridu, Cape Townu in Chennaiju.

Podjetje Book Depository sta leta 2004 ustanovila Andrew Crawford, nekdanji uslužbenec Amazona, in njegov poslovni partner Stuart Felton.

Foto: Pexels

Amazon je letos tudi sicer v želji po zmanjšanju stroškov ukinil na tisoče delovnih mest. V okviru restriktivnih ukrepov je podjetje napovedalo spremembe tudi na drugih področjih poslovanja s knjigami. Že januarja je izvršni direktor Andy Jassy na svojem blogu zapisal, da bo podjetje ukinilo več kot 18.000 delovnih mest.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic