Kaj so to infla-zmenki?

20. april 2023

Kaj so to infla-zmenki?

20. april 2023

V svetu zmenkov se je po dolgem času pojavil trend, ki je pozitiven. Kaj sploh pomeni?

Upamo, da bomo letos začeli opažati več pozitivnih trendov na področju zmenkov – za razliko od vseh negativnih, o katerih smo že govorili

Pred kratkim pa se je v svetu zmenkov pojavil nov izrazi: ‘infla-dating’ oz. po slovensko ‘infla-zmenki.’

Kot lahko sklepate po imenu, je infla-dating trend, pri katerem se ljudje odpravljajo na cenejše zmenke. Ker je ohranjanje iskrice v že obstoječem razmerju ali spoznavanje nekoga pogosto dejavnost, ki se odvija zunaj doma, se je razvil trend, ki spodbuja varčevanje tudi na zmenkih.

Foto: Unsplash

Kako prakticirati infla-zmenke?

Ljudje so spoznali, da obstajajo številni načini, kako imeti romantičen zmenek, ne da bi jih to stalo manjše bogastvo. Mnoge prednosti infla-zmenkov so, da vam prihranijo nekaj denarja, prisilijo vas, da ste bolj inovativni pri iskanju idej in vas pripeljejo do tega, da bolj cenite majhne stvari v življenju.

Če pa ste mora še vedno izgubljeni kaj početi, ne da bi zapravili veliko denarja, imamo za vas nekaj predlogov:

1. Privoščite si preprost piknik v parku

Pikniki so odlična ideja, ko se želite sprostiti in mirno preživeti čas z ljubljeno osebo. Poskusite na plaži ali v lokalnem parku.

Nekateri si ne želijo narediti piknika, ker menijo, da je drag – vendar to ni nujno. Če si hrano in prigrizke prinesete sami ter se zaposlite z družabnimi igrami, bo vaša denarnica zagotovo ostala bolj polna.

2. Slikajta skupaj

Tudi za začetnike je skupno slikanje odlična dejavnost, ki jo lahko preizkusita kot par. Zamislita si nek motiv in nato primerjajta svoje interpretacije. To vaju bo zagotovo povezalo.

Prav tako je slikanje in ustvarjanje odličen način za pomiritev misli. Tako se bosta lahko drug ob drugem tudi sprostila.

Foto: Instagram @artysaa_

3. Odpravita se na pohod

Pohodništvo je še ena cenovno ugodna dejavnost, ki jo lahko preizkusite – zakaj ne bi izkoristili čudovite narave, ki vas obdaja? To je tudi odlična priložnost, da nekoga resnično spoznate, saj je motečih dejavnikov malo – razen tega, da se zadihate!

4. Skupaj pecita

Če ne želite vedno le ostajati doma in s partnerjem gledati filme in serije, poskusita skupaj speči kakšno preprosto sladico. To je zabavno! Ni pomembno, če nista dobra v kuhanju, gre za preživljanje kakovostnega časa skupaj.

Prav tako se lahko skupaj kaj naučita in na koncu uživata ob okusni jedi, ki vaju ni stala celega bogastva.

Foto: Pexels

5. Pojdita na sprehod po mestu in obiščite muzeje ob njihovih prostih dnevih

Sedenje v kavarni na prvem zmenku se lahko zdi bolj nerodno kot skupna dejavnost, saj imate pri dejavnosti že na voljo temo za pogovor.

Zato so sprehodi po mestu ali obiski muzejev ob njihovih prostih dnevih odlična ideja – zlasti če niste navdušeni nad športnimi dejavnostmi. Slovenska Narodna galerija ima vsako prvo nedeljo v mesecu prost vstop – morda je čas, da si končno ogledate nekaj zgodovinskih del.

6. Poskusite s plesom ali jogo

Skupaj se potopita v novo vadbo, na primer vzemita blazine v bližnji park in se v naravi skupaj naučita jogo. Ali pa na spletu poiščita navodila za nek ples in se ga skupaj naučita. Ob spotikanju, učenju in smehu, se bosta zagotovo še dodatno zbližala.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic