VegeTAlent: Vegetin odgovor na pomanjkanje mladih kuharjev

20. april 2023
VegeTAlent: Vegetin odgovor na pomanjkanje mladih kuharjev

VegeTAlent: Vegetin odgovor na pomanjkanje mladih kuharjev

20. april 2023
Foto: Pexels

Vegeta, ki izboljša okus vsake jedi, se bo tako odslej trudila izboljšati tudi priljubljenost kuharskega poklica.

Vegeta že več kot 60 let navdihuje strastne kuharje in kuharice, da tako v domačih kot tudi v profesionalnih kuhinjah, zakuhajo jedi, polne okusa.

Njena priljubljenost je v teh letih zrasla do laskavega naziva Najbolj prodajani dodatek jedem v Evropi. To pomeni, da je danes nepogrešljiv del marsikatere kuhinje in mnogih jedi. 

Foto: Instagram

V iskanju Vegeta Talentov

Priljubljen dodatek jedem, ki se tako rad vmeša praktično povsod, pa ne more sedeti križem rok, ko v profesionalnih kuhinjah primanjkuje mladih kuharskih talentov. V sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Srednjo šolo za gostinstvo so zato ustvarili družbeno odgovorno akcijo Vegeta Talent, s katero bodo spodbudili mlade, da se odločijo za poklic kuharja.

Po nekaterih ocenah naj bi v gostinstvu in turizmu pri nas danes primanjkovalo kar 10.000 zaposlenih, med najbolj iskanimi pa so kuharji. Vegeta, ki že desetletja navdihuje ustvarjanje v domačih in profesionalnih kuhinjah, se je zato odločila, da mlade kuharske talente spodbudi, da svojo strast obrnejo v poklic.

Foto: Pexels

Delež vsakega nakupa namenjen mladim kuharjem

10 centov od vsakega nakupa kateregakoli izdelka Vegeta bodo namenili promociji poklica mladim, ki se šele odločajo o nadaljevanju izobraževanja pa tudi podpori tistim, ki se že izobražujejo za poklic kuharja.

Polovico zbranih sredstev bodo namenili srednji šoli za gostinstvo Celje, ki bo s pomočjo Vegete skrbela za promocije in aktivnosti, ki bodo mladim poklic kuharja predstavile kot zanimivo in perspektivno izbiro. Preostanek sredstev pa bodo namenili nagradi za najboljše kuharje na tekmovanju Turistične gostinske zbornice Slovenije in jim tako omogočili izobraževanje v tujini.

Style. Več novic