Si tudi vi ne predstavljate zajtrka ali pa malice brez jagodičevja? Potem bo ta trik, kako bo zdržalo dlje, kot nalašč za vas. Potrebujete le kis, sodo bikarbono in vodo.
Če smo vas izgubili že pri kisu, naj vas potolažimo, da ga pri uživanju jagodičevja ne boste okušali. Tu je zato, da bo s s površine jagodičevja odstranil plesni in bakterije, ki povzročajo hitro gnitje sadja.
Kako se lotiti
- Jagodičevje v veliki posodi prelijte s toliko vode, dokler ni povsem prekrito.
- Prilijte 100 mililitrov kisa,
- dodajte 1 žlico sode bikarbone in premešajte.
- Pustite, da se jagodičje namaka nekaj minut.
- Tekočino odlijte in jagodičevje sperite s hladno vodo.
- Jagodičevje nato dobro osušite s papirnato brisačko.
Nato izberite dovolj veliko posodo s pokrovom, vanjo položite novo papirnato brisačko (ali dve), nanjo pa položite jagodičevje.
Dodaten nasvet: v kolikor boste kljub temu opazili kakšen gnil sadež, ga čim prej zavrzite, saj boste tako preprečili kontaminacijo ostalih sadežev.