Natakarji razkrivajo najbolj neprijetne stvari, ki jih ljudje počnejo na zmenkih

06. maj 2023

Natakarji razkrivajo najbolj neprijetne stvari, ki jih ljudje počnejo na zmenkih

06. maj 2023
Foto: Pexels

Ne analizira vas samo vaš potencialni partner, temveč tudi natakarji. 

Prvi zmenki so le redko zelo uspešni. Pogosto nas pustijo v dvomu – smo preveč govorili, se prenaglas smejali, je bil naš zmenek dolgočasen? Nekateri zmenki so naravnost obupni in natakarji neprijetne situacije lahko zavohajo izza šanka. 

V nadaljevanju predstavljamo sedem največjih napak, ki so jih natakarji opazili na prvih zmenkih. 

1. Naročanje hrane in pijače za nekoga drugega

Morda se zdi, da je to osnovni bonton, pa vendar natakarji poročajo, da se to še vedno dogaja. “Jaz bom tole in tole in tole, ona bo pa tisto in tisto,” je nekaj najhujšega, kar lahko narediš na zmenku. 

V isto kategorijo sodi tudi naročanje pijače, čeprav oseba jasno izrazi, da ne želi dodatnih ‘rund’ alkohola. Natakarji pravijo, da se jim takrat našpičijo ušesa ter da je to velikokrat znak za alarm. 

Foto: Pexels

2. Mahanje z denarnico z željo po impresioniranju

Pogovor o tem, koliko denarja imamo, ni privlačna zadeva na prvem zmenku, menijo natakarji. Nikar ne razlagajte, kako debela je vaša denarnica ter kako ste v prejšnji zvezi finančno podpirali partnerja. Prav tako ne komentirajte hrane in pijače, ki jo druga oseba dobi. Morda ima nekdo raje običajen koktejl, drugi pa najdražji viski – ne komentirajte cene. 

3. Če greste na prvi zmenek vedno v isti kafič … 

Morda mislite, da je praktično, toda natakarjem ali drugim rednim strankam se lahko hitro zareče, prav tako pa obstaja možnost, da tam srečate katerega od prejšnjih potencialnih partnerjev. 

Foto: Pexels

4. Izogibajte se občutljivim temam

Med te na primer sodijo vera in politika. Čeprav sta to zelo pomembni temi, natakarji menijo, da nista primerni za prvi zmenek. Debata se namreč lahko kaj hitro zaostri in drugi zmenek hitro pade v vodo. Če se le da, informacije o njihovi verski in politični pripadnosti pridobite pred zmenkom ali pa kasneje. V primeru, da ste neznanca pobrali na kateri od aplikacij, lahko že predhodno nastavite filtre glede osebnih preferenc.

Natakarji pravijo, da so že bili priča zmenku, ki se je prelevil v pravo kričečo debato. Zato svetujejo, da se izognete pretiranemu deljenju osebnih informacij, med katere sodijo tudi prej omenjeni finančni prihodki, pa tudi informacije o preteklih zvezah. 

5. Pretirano uživanje alkohola

Morda je to očitno in jasno marsikomu, toda številni zaradi živčnosti ali pa iz navade, nekateri celo iz občutka sproščenosti, povsem prekoračijo svoj osebni limit glede alkohola. Slednjega je dobro poznati, še posebej, ko spoznavamo nove ljudi, za katere ne vemo, kakšen odnos imajo z alkoholom. Raje manj kot preveč, torej. 

Foto: Instagram @paola_cossentino

6. Flirtanje z drugimi

Ne glede na to, kako grozen je vaš zmenek, ne preusmerjajte svoje pozornosti na ljudi okoli sebe. Ne flirtajte z drugimi, prav tako ne poskušajte očarati zaposlenih. 

7. Kdo plača račun? 

Večen neprijeten trenutek, ki še vedno buri duhove. Kdo plača račun na zmenku? Nekateri menijo, da bi ženske morale ponuditi, da plačajo račun, toda moški morajo kot pravi džentelmeni ponudbo zavrniti. Po tej logiki se nikakor ne sme zgoditi, da ste ostali brez denarnice, nimate dovolj denarja na računu ali pa ste preveč pijani, da bi potegnili denarnico iz žepa. 

Natakarji moškim celo priporočajo, da takoj stopijo do natakarja in mu povedo, da bodo krili račun, saj se na tak način izognemo neprijetnim trenutkom pregovarjanja o tem, kdo bo plačal. Morda bo pa ona naslednjič. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic