Helena Blagne razkriva, kakšen odnos ima do svojega telesa

16. maj 2023

Helena Blagne razkriva, kakšen odnos ima do svojega telesa

16. maj 2023

Legendarna slovenska pevka je delila svoj pogled na lepoto, telo in urejenost.

V soboto, 27. maja, se bo v parku Tivoli odvil že 17. dm tek za ženske, na katerem bo ena od gostij tudi legendarna pevka Helena Blagne. Tik pred dogodkom je z nami delila svoj pogled na rekreacijo, svoje telo, lepoto in skrb zase.

Razkrila je, da za svoje psihično in fizično zdravje redno skrbi z meditacijo in različnimi vadbami, ter dodala, da je “brez vadbe ostalo samo balast”. “Tudi, če se vam življenjski slog ne pozna na teži, še vedno telo trpi posledice zanemarjanja. Seveda pa je pri tem potrebna zdrava mera vsega in posluh do lastnega telesa.”

Ob tem je priznala, da sama na svojem telesu vsak dan vidi nekaj, kar ji je všeč, pa tudi, kar jo moti. “Sem celostna ženska s svojimi dobrimi in slabimi trenutki. Se pa vedno trudim prisluhniti sebi, svojemu telesu in razumsko pristopam k temu, da se trudim delati na sebi. V vseh pogledih.”

Osebna rast je najbolj ključna

Na vprašanje o tem, kakšen je njen idela lepote, odgovarja: “Uspešna, urejena ženska, zadovoljna sama s seboj in z življenjem, ki ga živi. Močna posameznica, ki izraža pozitivno energijo, pogum in razumevanje do sveta, v katerem biva.”

Vendar pravi, da je lepota posameznika “stvar lastnega videnja samega sebe”.

“Še najlepša ženska ne bo resnično srečna, če ne bo celostno delala na sebi, če ne bo imela v življenju urejenih odnosov z okolico in lastno integriteto. Za srečo v življenju je videz veliko premalo. Prepotrebna je kontinuirana osebna rast, zdrava vzgoja in pa močan kodeks vrednot.”

Nekje na poti smo pozabile nase

Helena ima modre misli tudi glede usklajevanja vsakodnevnih obveznosti s skrbjo zase, brez občutka slabe vesti. Pravi, naj se tega lotevamo samozavestno, a priznava, da je to vse prej kot lahko, “saj nas družba in sistem silita v podobo močne in neodvisne ženske, ki med dnevom naredi milijon stvari, je uspešna v službi, skrbi za družino in dom.”

“Same si nato vse te naloge dodatno otežimo, saj ne popuščamo, želimo vse narediti najbolje in brez napak in priznajmo si, da smo si malce same zakuhale to sodobno obliko biti ženska. Želele smo vse in dobile še več, a na tej poti strmega, sicer zasluženega uspeha, smo pozabile nase.”

Ob tem dodaja, da vidi “celo paleto mladih, sposobnih žensk, ki živijo s strašnim občutkom slabe vesti. So odlične v službi, so matere in žene, skrbijo zase in se vsakodnevno trudijo biti najboljše, ampak spremlja jih občutek slabe vesti, ker še vedno menijo, da ne naredijo dovolj. Vsako uro več, ki jo preživijo v službi, plačajo s slabim občutkom do otrok in nasprotno. To je težko breme.”

Nato je še poudarila, da je nujno, da vsaka posameznica sama pri sebi ugotovi, kaj so njene prioritete. “Jaz za svoje vem,” je še dejala.

Prijave na letošnji dm tek za ženske so možne le še do 20. maja, tekačice pa imajo na izbiro krajšo progo na 5 kilometrov in daljšo na 10 kilometrov. Dogajanje bodo poleg Helene popestrili še Žan Serčič in Čuki.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic