Pevka kritizira Malo morsko deklico: “Svojih otrok nočem učiti tega”

31. maj 2023

Pevka kritizira Malo morsko deklico: “Svojih otrok nočem učiti tega”

31. maj 2023

Priljubljena britanska zvezdnica je imela veliko za povedati čez Disneyjevo klasiko Mala morska deklica.

V kinematografe je prispela prenovljena verzija Disneyjeve klasične risanke Mala morska deklica, ki navdušuje predvsem zaradi izbire glavne junakinje, Ariele. To namreč upodablja temnopolta Halle Bailey, ki je z dolgimi, temnimi dredi čisto nasprotje “originalne” Ariele z ognjeno rdečimi lasmi. Prvotni odzivi na novo Arielo sprva sicer niso bili najboljši.

A zgodba male morske deklice ostaja ista: Ariela hrepeni po spoznavanju kopnega, zlasti po tem, ko se zaljubi v princa (človeka) Erika. Ker je morskim deklicam prepovedano komunicirati z ljudmi, z zlobno čarovnico Uršulo sklene dogovor, da ji ribji rep v zameno za glas spremeni v noge, ki jo bodo bližale z Erikom.

Kljub temu pa zgodba ni všeč britanski pevki Palomi Faith, ki je je javno kritizirala sporočilo filma.

Paloma Faith (Foto: Profimedia)

“Pravkar sem si s svojimi otroki ogledala novo Malo morsko deklico in čeprav mislim, da je Hallejina igra res dobra, igralska zasedba pa odlična, si kot mati deklic ne želim, da mislita, da je v redu, če se odrečeš svojemu glasu in moči za ljubezen moškega.”

Ob tem je še dodala: “Kaj je to s***? Tega si ne želim učiti naslednjih generacij žensk.”

41-letna zvezdnica je objavo že izbrisala.

Izvirna risanka Mala morska deklica je stara že več kot 30 let. (Foto: Profimedia)

A njen zapis je vseeno dosegel veliko število ljudi, pri čemer se mnogi sprašujejo, če je sploh videla originalno risanko iz leta 1989: “Ali ni videla izvirnika? Zakaj bi svojega otroka peljala v kino, brez da bi poznala zgodbo, zlasti če je bil film prej risanka … zdi se, kot da je njena težava nekje drugje,” se je glasil eden od komentarjiev.

Drugi pa so izpostavili, da se Ariela ni odpovedala svojemu glasu zaradi moškega, ampak zaradi želje po tem, da bi lahko spoznala svet na kopnem.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic