‘Slow skin care’: to je filozofija inovativne nege kože

07. junij 2023

‘Slow skin care’: to je filozofija inovativne nege kože

07. junij 2023

Včasih je največ, kar lahko storite za svojo kožo, da jo (malo) pustite pri miru.

Vsi si želimo, da gredo stvari v našem življenju vedno na bolje, a včasih je to lahko tudi strupeno. In tudi pri področju lepote se lahko zgodi, da postanemo nestrpni.

Naša telesa so v zadnjih letih postala statusni simbol, ki odraža, koliko časa in denarja lahko zapravimo na sebi. Enako pa velja tudi za obraz in nego kože, ki je za mnoge cenejša alternativa botoksu in kirurgom.

Če združimo neučakanost z neznanjem ali slabimi nasvetu spletnih ‘strokovnjakov’, se lahko hitro znajdemo v začaranem krogu težavne kože.

Informacij o negi kože je v zadnjih letih vedno več, svojo kožo pa smo vsi začeli napadati s celo vojsko aktivnih sestavin. Kar pa ni vedno pravi odgovor na težave, ki jih imamo.

Foto: Pexels

Ali to pomeni, da učinkovine odsvetujemo?

Nikakor – učinkovine so lahko pravi čudež, če vemo, kako in kdaj jih uporabiti. In tudi, če jih znamo izbrati glede na naše potrebe, predvsem pa če imamo potrpežljivost. Bi recimo s hujšanjem prenehali, če ne bi v petih dneh izgubili petih kilogramov?

Če odmislimo, da se lahko zgodi, da ste izbrali napačno učinkovino, morate tej vedno dati nekaj časa, da začne delovati. Pri koži lahko na instantne rezultate kar pozabite. Akne, ekcemi, občutljiva koža in vse podobne težave so stanja, ki jih moramo ozdraviti. Koža je organ, ki se spreminja in se odziva na tako zunanje kot notranje dejavnike.

Prišli smo do točke, ko na pomanjkanje rezultatov čez noč reagiramo s takojšnjo zamenjavo izdelkov.

Foto: Pexels

Povsem nerazumno je pričakovati, da si bo koža opomogla in se preobrazila v le nekaj dneh (ali celo tednih). To je proces, ki zahteva resnično spremembo njene strukture in obnovo celic. Zato je najboljše, kar lahko naredite zase in za svojo kožo po nanosu serumov in krem, da počakate. Bodite potrpežljivi. Vemo, da tega nihče noče slišati, toda to je tisto, kar morate slišati.

Potrpežljivost in vztrajnost sta učinkovini, brez katerih ni uspeha – tudi če imate v svojem krogu najbolj brilijantne strokovnjake.

Foto: Instagram

Zato zmanjšajte svojo kolekcijo učinkovin in počakajte. Ta potrpežljivost pa je dobila v svetu nege kože tudi ime ‘Slow skin care’, ki vključuje nekaj smernic:

  1. Uporabite načelo “progresivno, ne agresivno” – premišljena, preprosta rutina, ki daje vidne rezultate na dolgi rok.
  2. Osredotočite se na obrambo in krepitev kože tako kot bi se na neko “vidno” težavo, ki vas muči, na primer hiperpigmentacija ali mozolji. Zdravje je osnovni pogoj za lepo kožo.
  3. Piling je nujen, vendar ne sme dražiti vaše kože. Če je vaša koža po toniku s kislinami rdeča ali suha, preidite na šibkejše koncentracije, zato da se ta nanje lahko navadi.
  4. Čiščenje mora biti nežno – zamenjajte izdelek, če vašo kožo preveč napenja in se umivajte samo z mlačno vodo, izogibajte se ekstremnim temperaturam.
  5. Bodite potrpežljivi s profesionalnimi tretmaji. Z razlogom jih izvajajo strokovnjaki, saj lahko povzročijo tudi veliko škode, če niso izvedeni pravilno. Zdravljenje je treba načrtovati dolgoročno, prav tako kasnejšo oskrbo na domu.
  6. Preizkusite slugging (nanašanje vazelina na obraz pred spanjem), če imate suho kožo.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic