Banksy se bo po 14 letih pokazal javnosti

18. junij 2023

Banksy se bo po 14 letih pokazal javnosti

18. junij 2023

Skrivnostni grafitar in umetnik sicer ne bo razkril svoje identitete, bo pa v Glasgowu po 14 letih pripravil samostojno razstavo.

V galeriji modernih umetnosti v Glasgowu bo si bo od danes naprej mogoče ogledati Banksyjevo razstavo s prestavitvijo na desetine šablon, ki jih je uporabil za ustvarjanje svojih izmuzljivih umetniških del po vsem svetu. Umetnik grafitov je razkril, da bo na razstavi CUT & RUN prvič predstavil svoj proces v zakulisju in preučil nastanek več znanih umetniških del.

Foto: Saša Despot

Banksy bo razstavil šablone, ki jih je uporabil za delo Kissing Coppers, ki se nahaja na stenah lokala Prince Albert v Brightonu. Razstavljene bodo tudi skice za delo Mobile Lovers v Bristolu, ki izraža zaobjeti par, ki na skrivaj gleda svoje telefone.

Foto: Profimedia

Poleg tega bo na ogled tudi Stormzyjev telovnik z zastavo Evropske unije, ki ga je nosil med svojim glavnim nastopom na festivalu Glastonbury leta 2019. Eno najbolj pričakovanih razkritij pa se nanaša na Banksyjev dogodek z razrezom svoje slike Girl With Balloon na dražbi, ki je bila pozneje prodana za več kot 18 milijonov britanskih funtov. Na razstavi bo razkril celoten postopek, kako je to naredil.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic