7 izdelkov, ki popolnoma preobrazijo vaše lase

13. avgust 2023

7 izdelkov, ki popolnoma preobrazijo vaše lase

13. avgust 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Lepotna industrija se vse bolj zaveda, da je za zdrave lase ključno zdravo lasišče. Predstavljamo vam 7 izdelkov za nego lasišča, ki zagotavljajo močne, lepe, sijoče in zdrave lase.

Zgolj šampon in maska včasih nista dovolj, če si želite dolge, goste, sijoče in nasploh zdrave lase. Letošnje leto so kozmetične police preplavili izdelki za nego lasišča, ki poskrbijo, da so z lasišča odpravljene vse odmrle celice, umazanija in prhljaj, lasje pa nahranjeni z vitamini za pospešeno rast ter obnovo.

Foto: Unsplash

Lasišče mnogi zanemarjajo, čeprav je izredno pomembno, kakšno nego mu namenite. Ohranjanje zdravega lasišča je namreč izredno pomembno za rast zdravih las. Dermatologinja dr. Ranella Hirsch pravi, da svojim pacientom svetuje, naj o lasišču razmišljajo kot o vrtu. “Če želite gojiti zdrave rože in zelenjavo, morate skrbeti za okoliško zemljo in tla.”

Foto: Unsplash

Bodite pozorni tudi na uporabo, sledite navodilom proizvajalcev ter izdelke vedno nanašajte tako, da lase za lažji nanos in absorbcijo negovalnih izdelkov razdelite v segmente. V poletnih mesecih ne pozabite nanesti na lasišče še izdelkov z zaščitnim faktorjem, saj so opekline lasišča precej pogoste, še posebej pri svetlolaskah in tistih z občutljivo kožo.

Pravljičnih sedem

1. Olje za lase in lasišče, Guerlain Abeille Royale Scalp & Hair

Oljni serum obogaten s črnim čebeljim medom z otoka Ouessant okrepi lase in lasišče ter poskrbi za izredno sijaj las. Uporablja se lahko na suhih ali mokrih laseh in ga ni treba izpirati. Za večji učinek se ob uporabi priporoča nežna masaža lasišča, ker ne masti ali obteži las, pa ga lahko uporabljate prav vsak dan.

Foto: Guerlain

2. Piling za lasišče, Davines SOLU Sea Salt Scrub Cleanser

Tako kot pri odstranjevanju nečistoč s kože obraza in telesa uporabite piling tudi na lasišču. S njim odstranite odmrle kožne celice, nečistoče in ostanke z lasišča ter tako preprečite zamašitev lasnih mešičkov, zaradi česar vaši lasje težje rastejo močni in zdravi.

Piling, ki se uporablja pred umivanjem, spodbuja rast las in zagotavlja večji sijaj las, hkrati pa preprečuje nastanek prhljaja. Bodite pozorni, da ga ne uporabljate prepogosto, saj prekomerno luščenje lasem in lasišču odvzame preveč eteričnih olj, zaradi česar jih folikli poskušajo nadomestiti s prekomerno produkcijo, to pa lahko povzroči še bolj mastne lase kot pred začetkom uporabe.

Foto: Davines
Foto: Davines

3. Masažna krtača za lasišče, OUAI Scalp Scrubber

Podobno kot piling za lasišče silikonska masažna krtača poskrbi za popolnoma očiščeno lasišče, prepreči nastanek prhljaja in mastnega lasišča, hkrati pa stimulira rast las, zmanjša izpadanje las in omogoča bolj učinkovito delovanje drugih izdelkov za lase.

Brez skrbi, krtačka las ne zavozla, uporabite pa jo lahko med umivanjem za odstranjevanje nečistoč in stimulacijo lasišča ali na suhih laseh za sprostitev, ublažitev stresa in boljše počutje.

Foto: Ouai

4. Nega za lasišče, Gisou Honey Infused Scalp Treatment

Znamka Gisou, ki sta jo ustanovili vplivnica Negin Mirsalehi in njena sestra, temelji na izdelkih narejenih iz medu, ki ga prideluje njuna družina. Koncentriran serum, ki vsebuje 99 % naravnih sestavin preoblikuje vaše lasišče in lase.

Intenzivna formula odpravlja znake srbečega, mastnega, suhega, razdraženega in luskastega lasišča. Lasje postanejo po uporabi vidno bolj zdravi, polni in sijoči, serum pa je primeren za vse tipe lasišča in las ter tudi za barvane lase.

Foto: Gisou

5. Nega za suho lasišče, Moroccanoil Dry Sculp Treatment

Negovalni izdelek, ki ga na lasišče nanesete pred umivanjem, je namenjen za pomiritev suhega, luskastega ali srbečega lasišča. Formula z arganovim oljem neguje lasišče, salicilna kislina poskrbi za nežno luščenje ter preprečuje nastajanje oblog, olje geranije pa pomirja lasišče in pomaga pri odpravljanju izsušenosti.

Foto: Instagram @moroccanoil

6. Krepilni serum, Kérastase Specifique Potentialiste

Krepilni serum za lase, ki osveži, poživlja in pomirja oslabljeno lasišče, se uporablja na suhem ali vlažnem lasišču ter tudi vzdolž celotnih las. Serum krepi in gladi lase ter ustvarja volumen pri lasišču. Obogaten je s prebiotiki, pomaga ščititi in krepiti mikrobiom pred vsakodnevnimi zunanjimi dejavniki stresa. Vsebuje tudi antioksidacijski vitamin C, s pomočjo katerega nevtralizira delovanje vsakodnevnih škodljivih vplivov, ki so krivi za nezdravo lasišče.

7. Pomirjujoč koncentrat za lase, Rene Furterer Astera Fresh

Pomirjujoč koncentrat je obogaten z naravnim izvlečkom nebinovke ter eteričnima oljema mete in evkaliptusa ter v trenutku pomiri lasišče in poskrbi za dolgotrajno udobje. V kombinaciji z masažo zagotavlja takojšen občutek svežine, spodbuja sprostitev občutljivega ali razdraženega lasišča. Koncentrat ne vsebuje parabenov ali silikonov, na lasišče pa ga nanesete enkrat do dvakrat tedensko brez umivanjem.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic