Nike predstavil sodelovanje z igrico, ki jo obožuje Luka Dončič

21. junij 2023

Nike predstavil sodelovanje z igrico, ki jo obožuje Luka Dončič

21. junij 2023

Športni velikan Nike vstopa v igričarski svet v sodelovanju s priljubljeno igrico Fortnite, v kateri blesti tudi Luka Dončič.

Nike v igri Fortnite predstavlja Airphorio, prvo tovrstno igralno izkušnjo. Temelji na večletnem partnerstvu s podjetjem Epic Games, oživlja prihodnost športnih doživetij na presečišču iger in kulture, odpravlja ovire fizičnega izdelka ter združuje kultno blagovno znamko Nike Air Max in potopitveni svet igre Fortnite.

Foto: Nike

Airphoria združuje značilne oblikovalske elemente znamke Air Max z dinamično in nenehno razvijajočo se pokrajino Fortnite ter igralcem in njihovim prijateljem omogoča raziskovanje skrbno izdelanega vesolja na temo Air Max. Airphoria slavi duh inovativnosti in samoizražanja z novim očarljivim načinom lova za ultimativnimi supergami.

Foto: Nike

“Airphoria predstavlja novo, poglobljeno izkušnjo za Nike, ki krepi svoja prizadevanja na področju iger in virtualnih izdelkov,”

pravi Ron Faris, podpredsednik podjetja Nike Virtual Studios.

“Ker digitalni in fizični svet postajata vse bolj povezana v izdelkih in izkušnjah, ki jih ponujamo, vedno iščemo pristne načine za poglobitev povezave z navijači, razširitev točk dostopa do znamke v našem digitalnem ekosistemu ter navdihovanje ljubezni do športa in igre,” je dodal v izjavi za javnost.

Navdušenje nad partnerstvom in prihodnostjo je potrdil tudi Nate Nanzer, podpredsednik globalnih partnerstev pri Epic Games. “Fortnite je še naprej glavna destinacija za nove kulturne trenutke na področju zabave, mode in športa, zato smo ponosni, da lahko skupaj z Nikejem uvedemo Airphorio,” pravi Nanzer.

Foto: Nike
Foto: Nike

Kaj ponuja virtualen svet Airphoria?

Airphoria zaživi z močjo petih ikoničnih “gralov” Air Max (Air Max 1 OG, Air Max 97, Air Max TW, Air Max Scorpion in Air Max Pulse), ki so obešeni v veličastni in čisti zračni destinaciji nad mestom Airphoria. Ti predstavljajo ključne trenutke v zgodovini znamke Air Max, omogočajo mestu obstoj v “zračni državi” – kraju, ki predstavlja čisto domišljijo in ustvarjalnost.

Za dopolnitev predstavitve Airphoria lahko igralci Fortnite v trgovini s predmeti Fortnite zdaj kupijo obleke, ki jih predstavljata dva glavna lika Airphoria, Airie in Maxxed Out Max. Obe obleki sta del paketa Airphoria Pack, ki vključuje tudi Pure Sole Boombox in Maxx Stacks Back Blings.

Foto: Nike

Na spletni strani znamke je v Severni Ameriki sočasno izšla še omejena kolekcija oblačil in obutve, ki neposredno povezuje virtualni svet Airphoria v igri Fortnite in Nike Air Max. Otok Airphoria v igrici Fornite je odprt le omejen čas in sicer do 27. junija.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic