Nemci Angeli Merkel še vedno plačujejo vizažistko in frizerko

01. julij 2023

Nemci Angeli Merkel še vedno plačujejo vizažistko in frizerko

01. julij 2023

Nekdanja kanclerka ima še vedno posebne privilegije, čeprav že dve leti ni več na tem položaju.

Nemški mediji poročajo, da nemški davkoplačevalci nekdanji kanclerki Angeli Merkel poleg urada in osebja plačujejo še stroške frizerke in vizažistke. Obe jo spremljata tudi na potovanjih.

Pa tem, ko je novica prišla v medije in razburila marsikaterega Nemca, so iz njenega urada to potrdili, a pojasnili, da se frizerka in vizažistka plačujeta le v primerih, ko gre za obveznosti, povezane z njeno vlogo kot nekdanje kanclerke.

“Pisarna plačuje stroške profesionalne asistentke, ki skrbi za ličenje in pričesko političarke tako na javnih prireditvah kot tudi na dogodkih, ki niso javni, so pa povezani z obveznostmi, ki izhajajo iz funkcije nekdanje kanclerke”.

Foto: Profimedia

A predsednik zveze nemških davkoplačevalcev Reiner Holznagel je poudaril, da “stilistka ne sodi v nujne stroške, ki so predvideni za izpolnjevanje obveznosti, povezanih z delom nekdanje kanclerke.”

No, glede na to, da politiki in političarke, predvsem tisti, ki zasedajo najvišje položaje, ali pa so jih v preteklosti, še vedno na nek način predstavljajo svojo državo, bi morala biti skrb za njihovo prezenco in zunanji videz še vedno ključnega pomena.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic