Prigrizek iz samo 3 sestavin, ki bo lajšal poletno vročino

12. julij 2023

Prigrizek iz samo 3 sestavin, ki bo lajšal poletno vročino

12. julij 2023

Zanj ne potrebujete pečice, temveč zmrzovalnik.

Ko nastopijo vroči dnevi, nam ustreza lahkotnejša hrana, še najraje pa imamo takšno, katere priprava nam ne vzame preveč časa. Eden takšnih je tudi ta prigrizek iz treh sestavin, za pripravo pa potrebujete le večji pladenj, peki papir in lopatico.

Gre za osvežilen prigrizek iz grškega jogurta, jagodičevja in temne čokolade, ki lahko nadomesti sladoled, hkrati pa je veliko bolj zdrav.

Recept je postal viralen zahvaljujoč TikToku, kakopak.

@fayes.edit I’m trying to eat a healthier balance diet and I find this frozen yogurt bark helps when I’ve sweet cravings, I keep a box of it in my freezer #healthysnacks #healthysnackrecipe #snackrecipe #fyp #easyrecipesathome #easysnackideas #easysnacks #snackidea #dessertrecipe ♬ Golden Hour: Piano Version – Andy Morris

Na pladenj najprej razgrnite peki papir, na katerega enakomerno (najlažje bo šlo s pomočjo lopatice za peko) porazdelite grški jogurt. Nanj položite jagodičevje po izbiri, preko katerega nato prelijte nekaj temne čokolade. Po želji lahko dodate še oreščke, izbira je povsem vaša.

Pladenj za nekaj ur postavite v zmrzovalnik, dokler se jogurt povsem ne strdi, nato pa ga nalomite na manjše koščke in uživajte v osvežilnem in zdravem poletnem prigrizku!

Foto: Profimedia

Naš namig: če imate doma modelčke za lučke, lahko mešanico vlijete vanje in tako dobite zdrav jogurtov ‘sladoled na palčki’!

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic