Dalmatinska prestolnica uvrščena med 5 najlepših obmorskih mest sveta

07. avgust 2023

Dalmatinska prestolnica uvrščena med 5 najlepših obmorskih mest sveta

07. avgust 2023
Foto: Unsplash

Split, priljubljena turistična destinacija v osrčju Dalmacije, si je na prestižni lestvici, ki je razglasila 10 najlepših obalnih mest na svetu, zagotovil visoko 5. mesto.

Nedavna raziskava Olsen Cruise Lines je zajemala kar 117 obalnih mest, njen cilj pa je bil najti idilično destinacijo, ki dosega popolno ravnovesje med mirnim dopustom ob morju in številnimi kulturnimi znamenitostmi, ki jih mesto ponuja obiskovalcem.

Foto: Tara Kuster

Split, ki je v raziskavi dosegel peto mesto, je zablestel v obeh kategorijah, saj je s svojo bogato zgodovino, kulturnimi dogodki, bližino Jadranskega morja, čudovitimi plažami in duhom Mediterana idealen za vse, ki hrepenijo po popolnem dopustu.

Foto: Tara Kuster

Rezultati te študije so nedvomno dragocen vir za vse ljubitelje potovanj, ki želijo obiskati najlepša obmorska mesta na svetu. Kulturna raziskovanja, slikovite rive, čudovite plaže ali kombinacija vsega obljublja nepozabno doživetje dopusta ob morju.

Foto: Tara Kuster

Prvo mesto v raziskavi je dosegel Reykjavik, islandska prestolnica, ki se lahko pohvali z bogatimi kulturnimi znamenitostmi, dogodki, osupljivimi muzeji in galerijami, kar mu je tudi prineslo največ točk.

Foto: Pexels

Belgijsko mesto Bruges, ki je od obale pravzaprav oddaljeno 11 kilometrov, se je, zaradi svojih impozantnih mestnih kanalov, uvrstilo na drugo mesto.

Tretje mesto je zasedel glasni in živahni Neapelj, sledi mu glamurozni Monako, preostanek seznama pa si lahko ogledate s klikom na povezavo.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic